Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

България е най-застаряващата държава в света

Населението на България е с най - голям отрицателен прираст

Населението на България е с най – голям отрицателен прираст

Българите намаляват най – бързо  в световен мащаб. Това стана ясно от доклада на ООН за фонда на населението в периода 2010 – 2015 г. Ние сме страната с най – голям отрицателен прираст на хора  в света  ( – 0,7 %) според официалните данни. От доклада на ООН стана ясно, че за сметка на това пък средно раждаемостта в света  се е увеличила с 1, 1 % .  Най – бързо и най – много  е нараснало населението на  Нигер, където процентът е 3, 5, който си е доста внушителен на фона на 1, 1% за света. Според документа на ООН населението на света, което в момента е над 7 милиарда души може да достигне до 10 милиарда човека  и дори повече.  Според специалистите, ако раждаемостта в света се окаже с по – висок процент  от очаквания населението на света може да достигне дори до  15 милиарда души.

ООН

ООН

 

От организацията констатират още, че място за населението ще има, но хората по никой начин няма да са равнопоставени и всички налични проблеми в момента на света,  ще се задълбочат в пъти повече.

От ООН са доста притеснени от скокообразния прираст на населението, тъй като той неминуемо ще доведе до катастрофални последици.  Специалистите от ООН отчитат, че свръх прираста на хора категорично ще създаде още по –  сериозни проблеми със задълбочаването на бедността и опустошаването на околната среда.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *