Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

България е на първо място в ЕС по аборти на ученички- с видео

abort3България е на първо място в ЕС по брой на абортите направени от ученички. Въпреки че не липсва информация за безопасен секс, тийнейджърите не го практикуват. А раннното узряване на телата им, сваля възраста на първия сексуален акт. На 13-14 за повечето вече е нормално да имат полови контакти.

За една година статистиката сочи, че се е увеличил броят на момичетата, направили аборт по желание. Преди преобладаваха младите циганки, но за няколко години ситуацията се промени. Вече не може да се прави деление в зависимост от етническата принадлежност. Ромки или българки, няма значение, и двете групи еднакво не се пазят. Образованието и социалния статус също не са критерий.

Лекарите недоумяват как може тийнейджърките да рискуват здравето си и да не се грижат за себе си. Предупреждават, че аборт в толкова крехка възраст води както до психически, така и до физически проблеми. abort4Обясняват, че понякога премахването на плода от толкова млад организъм може да доведе до инфекции и безплодие.

Психолозите са на мнение, че липсата на опит , както при девойките, така и при партьорите им, е главната причина за печалните последици. „Момичетата на 14 обикновено имат гаджета на 16-17. Момчетата приемат използването на кондоми като знак за сексуално неумение. Затова и не ги слагат”, обясняват специалистите. „А пък тийнейджърките ги е срам да го изискват.” Често обаче има и друг случай- когато момичето е доста по-малко от интимния си партньор. Тогава мъжете не използват презервативи, защото са спокойни, че приятелката им няма опит и няма опасност от венерически болести. Опасността от забременяване обаче винаги съществува, но всеки си мисли, че няма да му се случи.

Психолозите съветват тийнейджърките, независимо от възрастта на сексуалните им партьори, да говорят с тях за страховете си и да изискват използването на презервативи.

За разлика от българските медии, чуждестранните знаят как да рекламират безопасния секс. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *