Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българите влязохме в топ 5 по бачкане

Българите сме сред най -работливите нации в Европа

Напук на обвиненията на множество псевдо експерти у нас и политици, че българите са мързеливи и едва ли не затова живеят в мизерия, анализ на Евростат показа точно обратното.

Всъщност наистина процента на безработица у нас е доста висок, а и когато работят, трудът на българите не е особено високо оценен, затова оглавяваме и класацията по бедност в Европа, но след последното проучване на Евростат не може да става и дума, че нашенецът е мързелив.

Над 40 % от нашенците са заети в сферата на услугите

България се нарежда в топ 5 на най – големите бачкатори в Европа. Нашенецът работи средно по 40, 9 ч. на седмица средно,  сочат официалните данни. Най – работливи според проучването са исландците, които работят средно по 43, 9 часа на седмица. Веднага след тях се нареждат британците, които се трудят средно по 42, 2 часа на седмица, а съвсем малко повече се трудят румънците и словенците, но все пак остават пред нас със своите 41 часа на седмица.

От проучването разбираме още, че най – много от българите, а именно 40 процента изкарват своя хляб в сферата на услугите, голяма част от нашенците около 32 процента са заети в промишлеността и строителството, а със земеделие се прехранват 6, 7% от българите.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Българите влязохме в топ 5 по бачкане

 1. Мони Отговор

  09.10.2012 в 15:08

  Вярно е че сме в топ 5 по бачкане.
  ХАЙДЕ СЕГА ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НИ ДАДЕ И ЗАСЛУЖЕНИТЕ ТОП 5 ЗАПЛАТИ!!!

 2. гошо Отговор

  09.10.2012 в 21:04

  Тоя дето казва че сме мързеливи сигурно няма и един ден трудов стаж и един пирон не е забил. Ето сравнение: работих в Германия от тъмно до тъмно и получавах по 6 – 8 марки на час. Германците на съседния обект работеха от 7,30 до 17 ч. и взимаха по 25 – 30 марки на час. Те започнаха шест къщи през Октомври, а ние 8 къщи през Март и ги свършихме един ден преди тях. По закон минималната часова ставка тогава беше 19,50 марки. Сега не я знам колко е, но нека престанат да говорят за цени в България и Германия, а като сме в Европейския съюз нека приемат закон за минимална часова ставка като в Германия и тогава ще се сравняваме. Нашите сънародници като бели роби работят по четири работи и си траят и се хвалят че са добре, ами то и в България с часова ставка като в Германия ще сме добре. Така че изхода е Германска часова ставка и заплащане на час. А тоя дето говори че сме мързеливи да дойде и само един ден да поработи с мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *