Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българите сме с най-яки гени, но не държим на пиене, показа изследване! – с видео

пияницаПо-голямата част от българите се напиват лесно или просто не носят. Поради тази причина те често се отказват от алкохола и от пушенето, съобщи тези дни резултатите от авторитетно международно изследване проф. д-р Иво Кременски.
Твърдението, че ние, българите, издържаме повече на пиене в сравнение с други народи, изобщо не е вярно. Едва ли някой може да бие руснаците. Мислим си, че сме пиячи, но истината е друга. Напиваме се лесно, защото не можем да преценим количеството, което да поемем.
Според експерти българинът се напива средно от 300 гр. твърд алкохол. За сравнение, руснаците могат да изгълтат половин литър водка и да останат на крака. По данни на лекари 70 % от българите пият, но за близо 400 хиляди алкохола е сериозен проблем.
Доцент Соня Тотева, ръководител на болницата за лечение на зависимости в Суходол, е категорична, че над 30 % от българските мъже употребяват количества, които им създават сериозни здравословни проблеми. Според нея нашенците наблягат предимно на алкохол пияницаконцентрати, а в Европа – на вино.
„Концентрат пият главно емигрантите и по-ниско образованите, а средната класа предпочита качествени вина. Този стереотип е характерен за хората в Русия, Сърбия, Босна и Херцеговина, но и за нас също“, допълва доц. Тотева.
Специалистите по генетика вече са доказали, че българите притежават гени, които предразполагат към зависимости. Такива съществуват у хора, които не могат да се откажат от чашката, пушенето и наркотиците, а напротив – даже ги търсят.
„Генът на българите е много силен, неслучайно имаме толкова много столетници. Скоро със сигурност няма да изчезнем. Но трябва да внимаваме с вредните навици. Борбата с алкохола е много трудна“, категоричен е проф. д-р Иво Кременски.

Покрай казаните за варене на ракия у нас се навъртат и такива чешити! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *