Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българите са най- тъжните хора на света, твърди сп. „Икономист“

bgseloБългария е най- тъжното място на света. Американското списание „Икономист” направи класация на държавите по света на базата на съотношението между доходите на глава от населението и радостта от живота.

Публикацията със заглавие „Богатите, бедните и България” цели да докаже, че и щастието може да се купи с пари. Според „Икономист”, в страните от Западна Европа и Северна Америка

В Америка и Западна Европа живеят най- щастливите хора

В Америка и Западна Европа живеят най- щастливите хора

хората се радват най- пълноценно на живота. В класацията има и големи разминавания между материалното благоденствие и щастието. Разликите се обясняват с културата на дадената страна.

Латинска Америка е сред примерите, които оборват тезата на списанието. Въпреки че са едни от най- бедните, жителите на континента знаят как да се забавляват и да си доставят удоволствие.

В дъното на класацията са Хаити, Ирак и някои страни от Африка. Но дори и те са по- щастливи от българите, въпреки че са в много по- тежка икономическа ситуация у нас.

Откъде произтича тъгата на българина? Мнозина навярно

Град Авейро - метафора на Португалия

Град Авейро – метафора на Португалия

споделят тезата на „Икономист”, че за да си щастлив, трябва да разполагаш с много пари. Но едва ли там е разковничето за нещастието на цялата нация. В класацията Португалия е определена като унила, въпреки че стандарта им на живот е доста по- висок от нашия. Португалците страдат за едно славно минало, което приключва общо- взето след края на големите географски открития. Така и не успяват да се клошарнаредят сред великите нации, където са съседите им Испания и близката Франция.

Българите страдат по- същата причина – чувстваме се прецакани от историята, вечните жертви на по- могъщи държави. Въпреки силните си моменти, така и не успяваме да се превърнем във фактор, дори и в региона си. Бълганският

Миналото е едивственият повод за гордост за повечето българи

Миналото е едивственият повод за гордост за повечето българи

лев отдавна е с опадали зъби и нокти. Освен да мърка и да се отърква около по- силните от него, нищо друго не му остава. Но колкото повече се старае да се хареса на другите, вместо почестване зад ушите, получава ритник по задницата. Българите, както и португалците, правят фундаменталната грешка да мечтаят за миналото, а не за бъдещето. А тази душевна празнина не може да се запълни само с пари.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *