Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българите – пълни нещастници

Според доклада българите сме едни от най-нещастните хора на света

Според последния доклад на Колумбийския университет България се нарежда в челната десетка на най – нещастните страни в света. Проучването е проведено на базата на данните от 156 държави, като нашата страна се нарежда в негативната класация на незавидното и нежелано 9 – то място съвсем заслужено. Според доклада на Колумбийския университет по –  зле от нас все пак са Хаити, Танзания, Конго и др.

Най-щастливи са жителите на Дания

Според специалистите населението на нещастните страни живее средно с 27 години по – малко,  отколкото  щастливците в добре устроените държави. От изследването на Колумбийския университет става ясно, че българите получават до 40 пъти по – ниски заплати в сравнение с другите. Най – големите щастливци по света според доклада живеят в Дания, а малко след нея се нареждат задоволените във всяко едно отношение жители на Финландия и Норвегия.

Авторите на проучването обаче разясняват, че икономическия растеж на дадената държава и социалния статус на населението й далеч не са най – важният критерий. Много по – важни за определяне на позицията в негативната класация са нивото на здравеопазването, усещането за свобода на жителите, нивото на корупция и доверието в управлението. Специалистите отчитат още, че щастието на хората се определя в много по – голяма степен от удоволствие и сигурността в работата, отколкото от високата заплата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Българите – пълни нещастници

  1. Веси Отговор

    05.04.2012 в 18:24

    До скоро се говореше,че сме най бедните в ЕС,сега че почти сме най бедни в света.Интересно как ще коментира това Бойко?Сигурно пак Станишев е виновен?

  2. ivoextream Отговор

    05.04.2012 в 22:24

    Веси, не че сме най-бедните в света (защото африканските, латиноамериканските и много азиатски даржави със сигурност са по-бедни от нас). Просто при нас се получава много лоша комбинация от финансова несигурност, слабо здравеопазване, корупция, незащитеност и липса на доверие и перспектива за бъдещето. По – бедните страни също имат тези проблеми, но може би не всичките на куп както се получава при нас. Или пък не така силно изразени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *