Българите отново сме с най – мизерната заплата в Европа

0
Българите пак сме в дъното на класацията по месечни доходи в ЕС

Българите отново счупихме рекорда по най-  ниски доходи в Европа. Това сочат последните данни на Евростат. Ние вземаме средно по 4395 евро за година, докато датчаните примерно вземат по 58 640 евро годишно.

Ние сме най- бедната страна в Европа

С най –  завидни парични доходи в ЕС са германиците, които годишно вземат по 42 хил. 500 евро и белгийците съответно с 45 хил. 215 евро. По – впечатляващ обаче е факта, че по – хубави заплати от нас вземат дори румънците, естонците и латвийците. Българите сме с най – ниската минимална заплата в цяла Европа- 138 евро, докато  дори в Румъния към момента тя е 162 евро.

Освен това в цяла Европа все още се наблюдава тенденцията жените да вземат доста по – малко пари в сравнение с представителите на силния пол. Най – отчетлива е разликата в заплащането мъже – жени в  Естония и Австрия. Поне по този показател България не е в черния списък, а дори се намира в т.н.р златна среда т.е разликата в заплащането между двата пола не е толкова осезаема,  но какво ли значение има като и едните,  и другите мизерстваме на фона на доходите на останалите европейци.

Минималната работна заплата у нас е най- мизерната в ЕС!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *