Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българите отказват ваксини срещу грип, страх ги е

Едва 4% от българите са си направили ваксини срещу грип. Препоръката на СЗО е процентът във всяка страна да достигне 75. Въпреки широкото рекламиране на ваксините и изказваният на различни специалисти, у нас съпротивата срещу тях е много висока, призна здравният министър Десислава Атанасова.

Точно по показателя „доброволна имунизация“ ние сме на последно място в ЕС. Причините са, че се пускат много филми за вредата от ваксините и че самите българи са изпитали на гърба си страничните им ефекти. Ваксинирани минали години са боледували повече от нормалното, споделят потърпевши. Някои са хващали грип веднага след имунизацията, а други са се влачили полуболни с месеци. Освен това като най-четяща и най-ровеща се в Интернет нация, българската знае, че ваксината се прави срещу определен щам, а всяка зима идват поне 200. Те може и да не хванат един от гриповете, но със сигурност оставан незащитени срещу останалите.

Родители отказват да ваксинират малките си деца, защото се страхуват от вредните последствия. Прекалено нашумяха случаи, когато след подобна интервенция детето се разболява и едва го спасяват. Хората на среда възраст пък нито имат пари да си купуват ваксини, нито време да си ги слагат. Пенсионерите, които са най-рисковата група, досега бяха сред най-изпълнителите на съветите на СЗО, но и те вече нямат с какво да си купят инжекциите, нито пари да платят за поставянето им.

 Според епидемиолози е задължително имунизирането на хроничноболни, хора с понижена имунна система, възрастни и деца. Според пишещи с социалните мрежи пък, ваксините са средство да се печелят милиони от фармацевтичната и те отказват да бъдат опитни зайчета на милиардерите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/mK6cMQfqA6M

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *