Българите- най образовани и най-бедни в ЕС. У нас само шепа неграмотници си живеят живота! – с видео

1

obrazovaniВ Европейския съюз няма по-бедна страна от България, но това всички си го знаем. За сметка на това населението на страната ни е сред най-образованите в целия свят! Това вече, не всеки, дори и добре образован у нас, не го знае.

По данни на Световната банка не повече от 2,3 на сто от народа у нас не умее да чете, пише и смята. Всичкият останал народ е грамотен. А част от него – не просто грамотен, а високо образован. От този факт, който се дължи най-вече на убеждението на поколения българи, че „Който се учи – той ще сполучи”, обаче не произтича нищо. Не и в България. По света образованието може да ти дава предимства при избор на работа, при получаването на по-добра заплата. Такива „тъпи” правила в България нямат място и не важат. Същата тази световна банка отчита, как няма по-бедна страна в Евросъюза от България. Дори съседна Румъния, с която непрекъснато „си ги мерим”, средните доходи на глава от населението преди две години са obrazovani1надхвърляли 8000 евро, а в България даже не са достигнали 5500 евро…

В същото време по данни на синдикатите едва малко над 10 процента от българското население живее нормално, което означава, че не мисли денонощно как ще се вържат двата края на продънения семеен бюджет. А малко над 20 процента все пак успяват да хванат двата края, но са принудени да се отказват от някои елементарни неща.

Само да не си помислите, че тези, които не се стряскат на сън заради безпаричието, са най-образованите в България. Напротив! Точно обратното! С много дребни изключения – колкото да потвърдят правилото, това са ниско образовани или полуграмотни двупръсточели същества. Те са obrazovani1добре или защото, за да не прекарат живота си подобно на клошари, са преминали в сенчестата страна. Или ако са на светло, са забогатели, защото непрекъснато и безогледно крадат: най-напред са свили каквото могат по линия на приватизацията. А след това денонощно и ежечасно крадат работните си пчелички, на които дават заплати, колкото да не умрат. Пестят и от осигуровките им, за да е сигурно, че след време/ако остареят/ няма да са в тежест на държавата – просто бързо ще се преселят в по-добрия свят.

Майките и татковците и да се скъсат при тази социална действителност в България посмъртно не могат да мотивират децата си да учат, защото ще сполучат. Нали наследниците им виждат с очите си, че това е една от най-опашатите лъжи в тази държава?… skandalno.net
Българите са и най-образованите емигранти в САЩ! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Спомням си когато бях в прогимназията, в началото на 50-те години, неграмотните независимо от възрастта им, насила ги ограмотяваха. А, през 70-те години, България по образование на населението е на едно от първите места в света. Качеството на образованието също беше на високо ниво. Това което се изучаваше по математика в нашите прогимназии, в Америка го изучаваха в гимназиите, разбира се в държавните.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *