Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българи търсят помощ срещу зависимост от… игри

Все по-често българи се обръщат към психолози, за да се спасят от маниите си към компютърни игри. Отначало те започвали някаква онлайн игричка от любопитство, но после така се увличали, че забравяли за околния свят.

 Младо семейство стигнало до развод заради игра с космически кораби. В нея за атака от противников кораб се предупреждавало с СМС. Където и да се намирали – в парка, в заведение, мъжът скачал и отивал да отбие атаката, а жена му и малкият му син, оставали сами. СМС-ите идвали и нощем и за семейството нямало миг спокойствие. Жената заплашила мъжа си с развод, а той отишъл при психолог.

Българска историческа игра също вманиачила глава на семейство. По цяла нощ „ханът“ ставал да събере златото и да си строи пиконосци. Компютърът постепенно обсебвал някои от играещите и се получавало разминаване между реалния и виртуалния живот, тоест те приемали виртуала за реал. Учителка-вдовица затънала в дългове, харчейки всичките си пари за СМС-и, защото се зарибили да си прави градинка, а който имал кредити в играта, се развивал по-бързо от останалите. Тя била на второ място от 50000 души, но развила мания да е първа и по цели нощи не спяла. Психолозите дори се натъкнали на случай, в който жена се вживяла дотолкова в ролата си на древен воин, че внезапно скачала и викала „Атакааааааааа“.Там нещата допрели и до психиатър.

 Компютърната зависимост и зависимостта от игри са като всяка друга мания, която може да ни обхване, твърдят психолозите. Тази зависимост играе ролята на наркотик и дали човек е алкохолик, страстен пушач, наркоман, или омагьосан от хазарта, резултатът бил един и същ. Важно е да се намери мярата, важно е да се разбере кое е истински живот и кое игра, кое е по-важно и кое второстепенно, смятат специалистите. И съветват – ползвайте компютъра, само когато ви трябва.

До какво водят маниите по компютърните игри. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *