Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българи с две висши и няколко чужди езика излъгани с 5 000 долара, заради фалшив пост в ООН

OONSkandalno.net  Лъжлив  конкурс за несъществуващ пост в ООН е новата престъпна схема, която ощети с 5 000 долара много европейци, а и нашенци. Жертвите са с по няколко висши и допълнителни квалификации, както и владеят перфектно  поне два чужди езика.

Заплата от порядъка на 15 хил. долара и възможност за развитие на кариерата в структурите на Организацията на обединените нации, подмалили стотици отлично образовани хора да се „вържат” на номера. Грабителската схема била изпипана до най-малките детайли.

Лъжливите обяви били публикувани на страниците на едни от най-известните университети в Англия и Америка. За първоначалната селекция, критериите били много високи, а документите за попълване- майсторски фалшификати на използваните от ООН. Адресът, на който трябвало да се изпратят бил точно на седалището на организацията в Ню Йорк.

Перспективната служба била за централата  на ООН в Женева. След изпращане на документи, сертификати,

Сградата на ООН в Женева

Сградата на ООН в Женева

копия от дипломи, мотивационни писма, се провеждало и он лайн събеседване. Ако те одобрят, измамниците изпращали договора и формуляри за здравни осигуровки- доста умели фалшификати.

След всичко това, накрая жертвата получава и бланка за включване в програмата за осигуряване на квартира. Само че първо трябва да им преведеш 5 000 долара. Тук е и клопката.

Българка, попаднала в порочната схема се усъмнила и изпратила писмо до ООН в Ню Йорк, за да провери нещата. Оттам й отговорили, че такъв пост в Женева изобщо не се предлага и я „успокоили”, че не е единствената измамена.

Най-лошото обаче е, че докато стигнала до финала на лъжливия конкурс, жертвата вече е изпратила на мошенниците огромно количество лични данни. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *