Българи правят турове за евтини лекарства до съседките – с видео

0
apteka1
Чуждите аптеки се оказаха по - примамливи за нашенци

skandalno.net Лекарствата в България са най-скъпите на Балканите. Затова много хора предпочитат да се снабдяват с необходимите медикаменти от съседните ни страни. Редовно от Гърция, Турция и Румъния много нуждаещи се си набяват лекарства. Организират се и фарма турове до съседните ни страни.

Много лекове, които вече са спряни от нашите аптеки и заместени с по-скъпи еквиваленти, без проблем могат да се намерят при другите балканци. При това на по-ниски цени, отколкото ако се продава у нас. Проблемът с бомбастичните ценоразписи на лекарствата в България, е завишеното ДДС –  20%.

Като се прибяват пътните обаче, може би излиза и по-скъпо. Затова се организират екскурзии или се поръчва на някой, който отива до Гърция или Румъния, да донесе медикаменти. В Пловдив aptekaнапример, всеки уикенд се организират турове до Гърция за по-евтини лекарства или такива, които вече не се продават у нас. Хора на различни възрасти на драго сърце решават да отскочат до южната съседка, за да си спестят главоболия и пари. От Югозападна България пък изобщо не си правят труда да ходят до аптеката- направо палят и отиват в Гърция.

Крайдунавските градове пък се изсипват в Румъния. Много русенски таксиметрови шофьори са се преквалифицирали в доставчици на лекарства. Поръчителят се споразумява за цената на курса с таксиджията. Обикновено лекарствата се взимат от Гюргеро. Но често се ходи и в столицата Букуреш. skandalno.net

Освен на Балканите, лекарствата у нас са и едни от най-скъпите в ЕС. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *