Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Българче шашна милиардера Уорън Бъфет

Лусиен Маунт е вторият от ляво на дясно

Десетгодишно нюйоркчанче с български произход и трима му съотборници обраха точките на Уорън Бъфет. Лусиен Маунт, чиято родителка е българка и отбора му победиха в организирано от милиардера състезание  и спечелиха голямата награда. Малчуганите шашнаха свръхуспешния инвеститор Уорън Бъфет със своя бизнес план за количка за здравословни закуски и тетрадки.

 Отборът на нашето момче победи  в категорията за тимове с проект за количка за закуски, тетрадки и химикали, който те са измислили за своето училище.

Уорън Бъфет награди с по 5 хил. долара всяко от децата

Всеки от малчуганите ще бъде награден от инвеститора с 5 хил. долара за креативната идея, за да могат заедно децата да осъществят своя проект и  да направят мобилен магазин. Чрез своя бизнес план децата искат  да помогнат на учебното си заведение финансово, защото неговия бюджет е много осакатен и не разполага с налични средства за артпрограми.

Всъщност преди Уорън Бъфет да забележи потенциала на момчетата, директорката на школото им е инвестирала в проекта им, както и родителите на съучениците им. Любопитен факт е,  че въпреки че Лусиен Маунт е роден в Ню Йорк, докато е представял своя проект със съотборниците си пред Уорън Бъфет е заявил, че майка му е българка, а той може да говори много добре на родния си език,  но тепърва се учел да пише.

Уорън Бъфет награди креативността на малчуганите!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *