Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Багери разтуриха ниви с чесън и марули насред Морската градина!

bageri2Skandalno.net Багери тръгнаха като на война срещу току-що наболи разсади от домати , тиквички, чесън и краставици. И изринаха малките като носни кърпички зеленчукови градини на бургазлии. И с право. Зеленчукарите бяха заграбили парчета от зарязаната и неподдържана в края си Морска градина на Бургас. А там по план трябва да има алеи, декоративни дървета, пейки. Въобще – отредено е за мястото за почивка.

Няма уважаващ себе си град без красив парк. А Морската градина на Бургас е наистина красива в частта й, където се поддържа. Пък и законът си е закон – не може да ограждаш и ползваш земя, която не е твоя.

Драмата тук е другаде. Тези малки градинки са направени от най-бедните хора. И най-вече пенсионерите. Откъснали bageri1са от залъка си, за да си купят семена, които са адски скъпи. И се трепят почти цяла година, за да изкарат по два-три килограма домати или чушки. Истина е, че произведените без торове и химикали зарзавати са най-вкусни. Но всичко това хората го правят не от тези съображения, а от зор. Просто са бедни до пълно отчаяние и се опитват да вържат семейния бюджет с продукти, собствено производство.

Подобни гледки има не само в Бургас. Преди години градинарството се развиваше успешно и в коритото на Марица. Там поне е малка вероятността багери да ти размажат труда. Но сега и това не може , защото с климатичните промени реките стават все по-пълноводни и не оставят сухо място за спасение на най- бедните.

Ей за това спасение на управниците трябва да им светне лампата: най-напред като не оставят в унизителна мизерия пенсионерите. Но понеже сега с кризата се оправдава всичко, какво пречи на кметовете на градовете да заделят по някое парче общинска земя и да кажат: елате и гледайте чушки и домати тук. И да го кажат само на най-бедните, повече от които, както се вижда, не ги мързи да работят.  Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *