Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Баба Мара, която се прочу с пушката и пистолета: Когато видя някой да влиза – стрелям!

Баба Мара от село Бръшляница

Баба Мара от село Бръшляница

Жена на 82 години вади пушка и стреля. Друг начин няма! Неволята принуждава старците в селата, забравени от бога, да се спасяват кой както може от набезите на крадците.

Баба Мара от плевенското село Бръшляница живее като в секретна база. Аларма e опасала двора й въоръжението писва и тя веднага изкача при сигнала за тревога. В двора лаят три овчарски кучета. Ядат колкото за трима души, но няма как – 3 пъти е обирана къщата на пенсионерката. И не само на нея. Всеки дом в Бръшляница е тарашен, както и в Мечка, и Коиловци. Тези дни районът се ползва от засилена полицейска охрана. Хората са доволни от появата на жандармерия, но откъде да са сигурни, че все ще е така. А и кой ще им върне откраднатото в последните години, кой ще ги компенсира за страха да те нападнат, както си спиш…

Ето защо баба Мара е въоръжена с пистолет и пушка, които не се притесни да покаже по телевизията. Пистолетът е газов, повече за сплашване. „Като видя някой да влиза – стрелям!“, не се колебае ербап жената. В случаите, когато го е ползвала, насочва пищова или високо, или пък в земята. Ако, не дай си боже, й се наложи реално да се отбранява, за по-далечни разстояния разчита на пушката със сачми. Оръжията са регистрирани в МВР. „Не искам децата ми да се срамуват, ако кажат, че притежавам незаконно оръжие!“, има и чувство за хумор бойната бабка.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *