Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Азис вади 571 000 лева за данъци

Азис

Фолклегендата Азис ще вади 571 000 лева за ДДС, които му бяха надчетени от НАП. Певецът няма да обжалва решението на съда и ще заплати исканото. В сумата обаче не са включени лихвите от 2007 година насам.

Счетоводството на Азис е ревизирано в рамките на голяма акция сред чалга изпълнителите, която стартира през 2010 година. Изненадващо за скандалния му имидж, след проверката се оказало, че Азис е изряден платец и всяка година е внасял задълженията си към държавата.

Единственото му прегрешение е, че не се е регистрирал по ДДС като лице, извършващо независима икономическа дейност и чийто доход е надхвърлил 50 000 лева за една година. Юристите на изрусения изпълнител обаче контрират, че клиентът им е прилежен платец, тъй като задължението да бъде регистриран по ДДС е не само лично негово, а и на НАП.

Азис

През септември 2010-а, на Азис е определена ревизия за период от трите предходни години. Инспекторите установили, че само за първите 5 месеца на 2007 – а, той е прибрал 100 000 лева хонорар и е трябвало да се регистрира по Закона за данък добавена стойност. Данъчното разследване показало, че докато е бил водещ на телевизионно предаване, Азис е печелил доста сериозни суми, като за отделните месеци те са между 48 000 и 203 000 лева.

При стартирането на данъчния погром след чалгарите се очакваше, че Азис ще бъде в центъра на събитията, а кампанията за преследването му бе рекламирана показно по медиите още при старта на акцията.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *