Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Азис дължи 500 хил. лв. данъци. 90 % от чалгаджиите – длъжници на НАП

азис нап500 000 лв. неплатени данъци има чалга звездата Азис, научи skandalno.net. Сумата е дължима за последните 5 години. Костинбродският славей не се е издължил на хазната и в момента тече провелка по доходите му. „За момента не можем да коментираме случая. Първо трябва да приключим с ревизията“, казаха от Националната агенция по приходите.
100 000 лв. данъци има да дава на година Азис. По най-груби сметки това значи, че певецът си докарва минимум по половин млн. лв. за същия период от време. „Не желая да коментирам тази тема“, заяви пред skandalno самия Азис. През 2009 г. чалгаджията плати данъци за 1 млн. лв. и бе сочен за пример. Тези пари са му удържани от ТВ2, където той беше на заплата. А тя бе между 7-8 хил. лв. на предаване. По същото време обаче Азис е ходил и на участия, където хонорарът му – 10 000 лв. на вечер, му е плащан на ръка.
Азис не е единственият фолк певец, който дължи крупни суми от данъци, твърдят нашите източници. Около 90 % от останалите чалгаджии също имат много сериозни борчове.
Преслава също била сред големите „клиенти“ на данъчното. Добричлийката също имала да дава шестцифрена сума, но била

Само едно от лицата на тази снимка не укрива данъци

Само едно от лицата на тази снимка не укрива данъци

по-малка от тази на Азис. Запознати твърдят, че е по-лесно да се изброи кой няма задължения към хазната, отколкото да се посочат тези, които имат да дават.
Повечето изпълнители са взимали хонорар на ръка и смятат, че щом не са подписвали документи, няма как да бъдат хванати в нарушение. От НАП са започнали да засичат доходите според данъчните декларации на изпълнителите спрямо разходите при покупка на жилища, коли, студиа, ваканции в чужбина и приходи по банкови сметки. Проблемите на певците идват и от факта, че повечето от тях не са регистрирани по ДДС. Те са длъжни да направят това ако имат оборот над 50 хил. лв. за 12 месеца. При това нарушение глобите са тежки, както и лихвите. Лихвата на 500 хил. лв. е поне 100 хил. лв.
„Тепърва има да научаваме някои интересни неща“, казаха от НАП.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *