Автобусни фирми търгуват билети фантоми

0
След изнервящо чакане с часове пътниците биват разпръснати ...

Заради летния сезон и кризата масово автобусните фирми продават билети фантоми за сметка на клиентите си. Явно и в автобусния бранш на почит вече са шашмите и бързата печалба независимо на каква цена. Редовно уж утвърдените автобусни фирми  „Етап“ “ Биомет“ “ Юнион Ивкони“  и прочие пробутват на неочаквани пътници или дори непредвидена група туристи билети за автобус фантом,  само за да не изпуснат  бързата печалба.

Автобусните фирми продават билети за автобуси фантоми

Схемата е много  проста и особено актуална в събота и неделя, когато напливът на хора, които искат да се придвижат към морето е  по – голям. Автобусните фирми виждат събралата се групичка хора, която иска да стигне примерно до Варна след 1 час, но към момента превозвача не разполага с автобус, който да ги извози, но най – нагло им продава билети за автобус фантом на редовна цена. След като автобусната фирма доволно е прибрала парите на хората, започва техния кошмар, минават 1, 2 часа, но техният превоз така и не идва.

След редица скандали жертвите разбират, че де факто такъв автобус не е  имало и чакат за свободни места по редовните автобуси, които да попълнят през различен период от време, тъй като автобусната компания отказва категорично да им върне парите, защото уж автобусът, който е трябвало да ги превози се е счупил и към момента няма друг свободен, който да ги поеме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *