Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Аватар оживява!

Аватар оживява!

Руски безнесмен е стартирал проект за създаване на роботи, контролирани от човешкия мозък- в реална версия на холивудския хит Аватар. Около 100 учени работят върху прототип на човекоподобна машина, която да запази мозъка жизнен, когато е поставен в нея. Веднъж вграден в робота, той ще може да го контролира, като опрерира с неговите схеми.

Главния проектиращ, Владимир Конишев обяснява: „Трябва да наподобява истински човек, така, че да не може да се различи нито от близо, нито от далеч” и добавя: „ Следващата стъпка е да проектираме робот, който да ходи, управляван от движенията на човека, надяваме се да го постигнем до следващата година, Ако искате да видите коя е нашата крайна цел,

Аватар скоро ще е реалност

гледайте Аватар – роботи, управлявани от човешкия мозък». Аватар разказва за осакатен войник, който използва мисълта си, за да контролира друго тяло. Учените се надяват, че роботите могат да изпълняват подобна функция, като прототипи и сега са използвани, за да помагат на хора без крайници.  Постепенно Конишев се надява да успее да вгради човешки мозък в робота, като позволи на хората да живеят в машините след като умрат физически. Бизнесменът Дмитри Итсков, който стартира проекта обяснява, че  целта е да се запази личността и да се удължи живота. „Учените казват, че ако не са заболяванията на сърдечносъдовата система, нашите мозъци могат да живеят 200, даже 300 години“, допълва той.

Аватар – трейлър. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *