Атентаторът от Бургас бил обучен в САЩ

0
Камикадзе
Камикадзето от Бургас обучаван в САЩ

Камикадзето, което взриви автобус с израелски турсити на летище Сарафово е бил обучен в САЩ, твърди в. „България днес“. Съвместното разследване на агенти от България, Израел и САЩ  е започнало да има ефект, но все още няма много информация за атентатора.

Според последните данни, в планината Апалачи имало разположен лагер за обучение на терористи. Съоръжението приличало на голямо земеделско имение, като там се събират предимно младежи с радикални ислямистки идеи, които са склонни към насилие. Разследването е довело до този лагер, но американските спецслужби нямат много данни за случващото се там. Знае се само, че мераклиите да отнемат човешки животи, започвали „работа“ в стопанството, а легалната им дейност е отглеждане на плодови дръвчета. Докато съдят и отглеждат дръвчетата, работниците преминават през специално обучение за бъдещи терористи. Плантацията е под постоянно наблюдение от американците, като може би умишлено не разкриват повече подробности.

След безпрецедентният атентат в Бургас, все още има много въпросителни, една от която е – защо никоя терористична организация не пое отговорността? Дали ще се стигне до някакъв резултат все още е неясно, но всички се надяват терористите да бъдат разобличени и да си понесат последствията.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *