Вежди Рашидов напсува на турски „Атака“

2

Това се случило на срещата между турски и български дейци на киното в петък в министерството, когато се обсъждаше заснемането у нас на сериала „Ездачът“. В началото на срещата министърът поздравил на чист турски език гостите си, а след това останалите на български.

 Това предизвика бурната реакция на „Атака“ и оттам поискаха оставката му. В искането на атакистите се казва, че е непростимо да се говори на друг език, когато в България за официален е признат само българският. Те смятат, че Рашидов нарочно е провокирал общественото мнение и това има връзка с искането предизборната агитация на ДПС да се провежда на турски.

На пресконференция хората на Волен излъчиха видеоклип, в който се чува приветствието на министъра. Той даже казва „малко ще говоря на турски“. По-късно Вежди ударил и една сочна псувня, докато търсел за обща снимка нашия режисьор Димитър Митковски. Такова поведение е недопустимо и Рашидов трябва да подаде оставка, категорични са националистите. От културното ведомство оправдаха постъпката на шефа си с любезност и приятелско отношение. Нямало нищо лошо да си поздравиш гостите на родния им език, казаха те.

От „Атака“ веднага опонираха, че ако гостите не разбират български, то поздравът може да е на английски. Псувнята те окачествиха като клевета, министърът не бил произнесъл тези думи и ще търси отговорност от тези, които са ги сложили в устата му. Културният ни министър е известен с буйния си нрав и много хора могат да свидетелстват и за други негови изцепки, контрираха атакистите. На скандала, който избухна по този повод в парламента, в кулоарите бе припомнено как скулпторът се сби със свой опонент, докато беше общински съветник.

 
ДПС искат позволение да агитират на турски език. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *