Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Асен Агов се натискал да става агент на ДС

Асен Агов

Изключително популярният в близкото минало тв водещ Асен Агов и депутат от СДС, се натискал с пълни сили да стане агент на бившата Държавна ситурност. Това стана ясно от оповестяването на документи от Секретния фонд на институцията, уличаващи го като кандидат за офицер там.

Въпросният документ е издаден през 1980 година и без никакво съмнение доказва, че отявленият противник на тоталитарния режим и едно от знаковите лица на демократичните промени у нас Асен Агов, се е опитвал да стане кадрови офицер в най – секретното поделение на репресивните служби.

комунизъм

Протоколът с регистрационен номер 2704/ 18 02 1980 на Първи отдел известява, че вътрешната комисия е взела решение да се заличат определени документи от архива. В тях имало секретни данни за кандидат – шпиони, а в списъка под № 3 фигурирало и името на Асен Агов.

Според запознати с методите на Държавна сигурност, в Първи отдел се допускали само изключително сигурни и многократно проверявани хора. Такива, които не един път са доказвали своята лоялност към партията и режима, и имат сериозни семейни традиции в тази област. Било известно, че и бащата на Асен – Йордан е бил ДС агент и вероятно това е една от основните причини службите да се захванат и със сина му.

Опитни политолози пък споделят, че разкриването на истината за Асен Агов, определяща го като поредния храненик на репресивните органи, е само още едно доказателство, че така наречените български демократи са просто преоблечени комунисти от миналото.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=1o__TSJeSmQ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *