Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Арестуват втори изверг за убийството на сестрите Белнейски

Случаят на сестрите Белнейски

Криминалисти надушиха следите на втория изверг, участвал в зверството над сестрите Росица и Христина Белнейски, които бяха изнасилени и умъртвени по особено жесток начин преди около шест години. От полицията са категорични, че ако обстоятелствата го позволят, арестът ще бъде осъществен в рамките на седмица.

Досега като извършител на кървавото деяние е обвинен Лазар Колев, който е сочен за физическият убиец на дечицата. Със сигурност обаче в деня на престъплението той е имал ятак, който е участвал в оргията и до този момент беше неизвестен. От полицията не издават нищо повече, защото ако изтече каквато и да било информация, разследването може да се провали.

На 28 януари 2006 година в полицията е подаден сигнал за две изчезнали момичета – сестрите Росица на 18 и 15 годишната Христина.  Три дни по – късно, овчар от Пещера намира телата на децата, докато пасе стадото си в околностите на градчето. Въпреки че е умствено недоразвит, пастирът се ужасява от гледката и подкарва стадото към асфалтовия път.

Овчарят успява да спре преминаваща по шосето кола, която е управлявана от пенсиониран полицай. Той е заинтригуван от разказа на заекващия човек и тръгва след него по пътеката. Когато достигат до мястото, на опитния служител от пръв поглед му става ясно, че тук е извършено жестоко криминално престъпление. Веднага подава сигнал за тревога.

Росица и Христина

Пристигналите на място следователи малко по – късно откриват още един труп и осъзнават, че в безлюдната местност са намерени окървавените тела на обявените за издирване сестри Белнейски. Резултатите от разследването са покъртителни.

В студения съботен ден, мъртво пияният Лазар Колев среща Росица и Христина в центъра на Пазарджик. Той е започнал да пие от сутринта, дори не е отишъл на работа. Не познава момичетата, но повежда разговор с тях и скоро след това ги отвлича. По – малката Христина е оставена при негов близък или роднина, а Росица товари в колата и потегля в неизвестна посока.

Ученичката е девствена, но това не пречи на изверга да я изнасили на два пъти. Първо я обезчестява анално, а след това и вагинално. Настървен от писъците и съпротивата на безпомощната жертва, изродът я пребива. За да се спаси, ужасената Росица се хвърля от колата в движение и се наранява тежко при падането. Има счупени крайници, не може да диша. Лазар връща колата назад и започва да налага тялото с тежка бухалка. Удар в главата се оказва фатален.

След това слага трупа в багажника на автомобила и се връща за другата сестра Христина, която е задържана при негов близък. Според последните сведения, ятакът на убиеца не е почивал докато чака авера си, а е изнасилвал 15 годишното момиче. Пристигналият Лазар на свой ред подхваща малката сестра и я изнасилва на свой ред. Тя все още е жива, когато изродът я напъхва в багажника при мъртвата й сестра.

Когато пристигат в необитаема местност, Лазар измъква момичетата от багажника и започва да души все още живата Христинка. Първо опитва с ръце, след което натиска главата й в снега, докато спира да диша.

Убиецът Лазар Колев

Към вторият участник в убийствата полицаите са насочени от ДНК материал по тялото на Христина, който не съвпада с този на осъдения Лазар Колев. Следователи разказват, че неизвестният до момента също е изнасилвал по – голямата сестра Росица, но не е участвал в умъртвяването й.

Към момента Лазар Колев излежава наложената му доживотна присъда в пазарджишкия затвор и все още твърди, че няма нищо общо със случая. На 4 април 2012 година, делото ще бъде преразглеждано във Върховния касационен съд, след като убиецът продължава да твърди, че е невинен. ВКС е третата и последна инстанция, която ще произнесе своето мнение по случая.

Първо делото бе гледано от Окръжния съд в Пазарджик, а на по-късен етап доживотната присъда бе потвърдена и от Апелативния съд в Пловдив. Очаква се това да бъде сторено и от ВКС което значи, че извергът ще остане зад решетките до края на своя живот.

Старши следователят по делото Веселин Мартински застава зад мнението, че вината на Лазар Колев е доказана и самият той очаква потвърждение на присъдата.

„Ако имах поне един процент съмнение, че Колев не е съпричастен към случая, нямаше да участвам в изготвянето на обвинителния акт срещу него” – наблегна следователят.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Арестуват втори изверг за убийството на сестрите Белнейски

  1. asd Отговор

    24.03.2012 в 19:53

    da pyknesh dano pederast mrasen

  2. ГК Отговор

    30.04.2012 в 11:39

    Защо да пукне, нека е жив. И всеки ден, всяка нощ, всеки миг пред очите му стоят картините на това, което е извършил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *