Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Арестуват пушачи, които нарушават забраната за тютюнопушене

От 1-ви юни в сила влиза приетият от Народното събрание закон, за забрана на тютюнопушенето на обществени места. Дали той ще се спазва, ще следят полицаи.

От първия ден на юни месец, здравни инспектори ще посещават заведения, молове, обществени закрити места и дворове на училища, за да следят дали се спазва новата наредба. Те ще бъдат придружавани и от полицейски екипи. Проверките ще се извършват на територията на цялата страна като внезапни такива ще бъдат правени и в малките часове на деня, в които най- често се нарушават законите.

Всеки нарушител ще бъде задължен да си представи личната карта, за да му бъде съставен акт, а при отказ това да се случи, гражданинът нарушил правилата ще бъде прибран за 24 часа в местното районно управление. При собствениците на заведения глобите ще бъдат доста солени. За първо нарушение ще се глобява с по 1500лв., ако има рецидив санкцията ще нараства до 3000лв. При не допускане на инспекторите ще се съставя и допълнителен акт.

Според Димитър Димитров, от Регионалната здравна инспекция, този вид забрана за пушене на обществени места не може да се следи непрекъснато. „Няма как във всеки един момент, на всяко едно място, където се пуши да има наш служител. Затова, единствено будните граждани могат да помогнат като пускат сигнали за нарушения“.

Бизнесът след въвеждането на забраната. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Арестуват пушачи, които нарушават забраната за тютюнопушене

  1. Пушач Отговор

    30.05.2012 в 0:08

    Майната ви. Всичко друго оправихте, до пушачите опряхте. Защо не прекарате два часа на оживено кръстовище, и тогава да кажете дали мръсния въздух в градовете или пушачите са по-вредни. Ами айде забранете и автомобилите с ДВГ. Ама не ви изнася там …

  2. майната ви Отговор

    01.08.2012 в 17:37

    Живея в държава/по точно на един от нейните острови/ която е в европейският съюз.Пушенето е забранено само в заведения на закрито.Забранено, но не е отменено.Сещайте се.Като съответно същите заведения обезателно имат пространство и за пушачите.В държавните учереждения/офиси и всичко което ви мине през ума има обособени места за пушете.Вечер в центъра по крайбрежният парк си пушим и пием биричката на свобода.Никой не ни закача.През деня на плажа си пушим и пием каквото ни душа иска,а тези които искат да правят секс през деня,влизат в морето,за останалите вечерта на лунна светлина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *