Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Апарати за кръвно – менте се продават по вратите

Мними търговци продават апарати за кръвно налягане от врата на врата, предупредиха от Здравно-осигурителната каса. Те мамят гражданите , че са сключили договор с касата и предлагат обикновените апарати по 20 лева, а електронните по 80.

 Апаратурата е внесена от Азия, не е тествана по българските стандарти и никой не знае дали мери правилно. Касата не е сключвала договор с никого да продава на хипертониците подобни уреди, казаха оттам. За сведение подобни апарати в аптеките струват с 10 процента по-евтино. Въпреки това наивни пенсионери брояли последните си левчета, за да се сдобият с предлаганото чудо на превенцията. Понякога няколко души се кооперирали и се събирали сутрин на раздумка, като част от ритуала бил мерене на кръвно.

 Някои апарати обаче давали такова отклонение в данните, че паникьосани стари хора атакували още в тъмни зори кабинетите на джипитата си, като твърдели, че снощи границите им били събрани, или горната стигнала 240. Озадачените лекари изписвали по-силни лекарства, без да знаят с каква техника боравят пациентите им. Някои обаче ги викали три дни подред да проверят стойностите и накрая ги съветвали да се откажат от здравната самодейност.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *