Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Антонина Стоянова стана смешна пред цял свят! Пробва от каскет да направи корона!

Антонина и Петър Стоянов на аудиенция у Британската кралица в Бъкингам!
Антонина и Петър Стоянов на аудиенция у Британската кралица в Бъкингам!

Това в България не е бивало от десетилетия насам – един филм, родно производство, да се превърне в събитие. Разбира се, че става дума за „Мисия Лондон”. А се превърна в събитие, тъй като освен, че е направен като за света, хората разпознаха героите в него и най-вече съпругата на бившия президент на България Петър Стоянов – Антонина Стоянова.

Авторът на романа, по който е направена екранизацията упорито твърди, че героите му са плод на неговата развинтена фантазия. Но всеки, който волно или неволно е наблюдавал политическия живот в края на миналия век и хилядолетие, е разпознал в главната героиня Деворина Селянова /във филма – Селянска/ тъкмо Антонина. Жената, която сумати години беше лице на България пред света.

След като устатият й съпруг – адвокатът от Пловдив antonina1Петър Стоянов, стана български държавен глава, дамата бързо си повярва, че във вените й е рукнала синя кръв. И по тази причина започна да става все по-смешна и смешна с шапките си, които трябваше да наподобяват и да й придават царствено излъчване в стил Елизабет Втора, на Кралицата Майка, а още по-добре – на покойната и обичана от цял свят принцеса Даяна. По същия начин малко по-преди във времето Тодор Живков се опита от каскет да направи корона, но си остана в паметта на хората с обръщението бай Тошо – така както и до ден днешен си викат уважително на село. След рекордните 33 години на власт чак на третото поколение – и то отчасти в лицето на Тошовата внучка Жени /Евгения/ пролича, че дамата не е расла и пасла на зелена поляна. И че не е самоука като милиони българи antonina2по отношение на правилното използване на ножа и вилицата.

По същия начин започнаха да се изживяват разни мутри и мутреси и въобще – новобогаташи. До такава степен парвенюшки и отблъскващо, че някои хора си прибраха завинаги по раклите златните бижута, за да не ги сбъркат с мутри. Когато обаче някой в България си въобрази, че поради стечения на наистина случайни обстоятелства, вече е със синя кръв, стават наистина много весели неща. Стига да има човек като Алек Попов, който да ги види и да ги опише. А той наистина се е нагледал по отношение на напъните на Антонина Селянова да домакинства на английската кралица. В крайна сметка с цената на упорит труд и доста натрупан срам , семейство Стоянови успя в края на мандата на Петър да си уреди няколкоминутна аудиенция с кралицата.

Какво да се прави. Няма как да е иначе, когато не се прави разлика между каскет и корона… skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Антонина Стоянова стана смешна пред цял свят! Пробва от каскет да направи корона!

  1. На семейство Стоянови може само да им козирувате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *