Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Антонина Стоянова стана смешна пред цял свят! Пробва от каскет да направи корона!

Антонина и Петър Стоянов на аудиенция у Британската кралица в Бъкингам!
Антонина и Петър Стоянов на аудиенция у Британската кралица в Бъкингам!

Това в България не е бивало от десетилетия насам – един филм, родно производство, да се превърне в събитие. Разбира се, че става дума за „Мисия Лондон”. А се превърна в събитие, тъй като освен, че е направен като за света, хората разпознаха героите в него и най-вече съпругата на бившия президент на България Петър Стоянов – Антонина Стоянова.

Авторът на романа, по който е направена екранизацията упорито твърди, че героите му са плод на неговата развинтена фантазия. Но всеки, който волно или неволно е наблюдавал политическия живот в края на миналия век и хилядолетие, е разпознал в главната героиня Деворина Селянова /във филма – Селянска/ тъкмо Антонина. Жената, която сумати години беше лице на България пред света.

След като устатият й съпруг – адвокатът от Пловдив antonina1Петър Стоянов, стана български държавен глава, дамата бързо си повярва, че във вените й е рукнала синя кръв. И по тази причина започна да става все по-смешна и смешна с шапките си, които трябваше да наподобяват и да й придават царствено излъчване в стил Елизабет Втора, на Кралицата Майка, а още по-добре – на покойната и обичана от цял свят принцеса Даяна. По същия начин малко по-преди във времето Тодор Живков се опита от каскет да направи корона, но си остана в паметта на хората с обръщението бай Тошо – така както и до ден днешен си викат уважително на село. След рекордните 33 години на власт чак на третото поколение – и то отчасти в лицето на Тошовата внучка Жени /Евгения/ пролича, че дамата не е расла и пасла на зелена поляна. И че не е самоука като милиони българи antonina2по отношение на правилното използване на ножа и вилицата.

По същия начин започнаха да се изживяват разни мутри и мутреси и въобще – новобогаташи. До такава степен парвенюшки и отблъскващо, че някои хора си прибраха завинаги по раклите златните бижута, за да не ги сбъркат с мутри. Когато обаче някой в България си въобрази, че поради стечения на наистина случайни обстоятелства, вече е със синя кръв, стават наистина много весели неща. Стига да има човек като Алек Попов, който да ги види и да ги опише. А той наистина се е нагледал по отношение на напъните на Антонина Селянова да домакинства на английската кралица. В крайна сметка с цената на упорит труд и доста натрупан срам , семейство Стоянови успя в края на мандата на Петър да си уреди няколкоминутна аудиенция с кралицата.

Какво да се прави. Няма как да е иначе, когато не се прави разлика между каскет и корона… skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *