Антимафия” ще разпитва трима министри

0

Антикорупционната комисия към Народното събрание е подготвила списък от въпроси към трима министри от кабинета. Това са Мирослав Найденов, Десислава Атанасова и Лиляна Павлова. За тримата са получени сигнали, че са участвали или допуснали сделки, които водят до корупция, лично облагодетелстване или са лобирали в полза на близки до тях фирми и хора.

Мирослав Найденов ще отговаря за новата наредба за горите, за неконтролируемата сеч и продажбата на дърва за огрев в Гърция, както и за фалита на малки фирми, които са се занимавали с този бизнес. Той ще бъде питан и за случая със забогатяването на двете му бивши пиарки, както и за други предпоставки в селското стопанство, довели до корупция.

Лиляна Павлова пък ще бъде обстойно препитана за незаконното строителство за начините, по които се е справила или не с него, за многото останали несъборени незаконни обекти и издаването на разрешителни впоследствие.  Става дума и за къмпингите „Корал” и „Златна перла”, както и презастрояването на Приморско. Ще се иска министърката да обясни кой се е обогатил от строежа на автомагистрала „Люлин”, тъй като има сигнали, че там са потънали милиони повече от предвидените.  Министър Атанасова пък ще отговаря за преразхода на средства в определени болници, създаването на условия за корупция и сигнали, че се източва здравната каса със знанието на министърката.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/11wrL9zTuMw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *