Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Анна – Мария Борисова лобирала за Румен Вълка?

anna;ariaСъмнение за лобизъм на д-р Анна- Мария Борисова в полза на олигарха Румен Гайтански- Вълка, е наложило отстраняването й от шефското място в здравното ведомство. Засилването на ролята на доброволните осигурителни фондове, била една от основните идеи на ендокриноложката за здравната реформа. Както е известно, Румен Вълка е основател на здравен фонд „Всеотдайност”, който набра сила през последните няколко години.

Д- р Борисова се замесва с бившия боклукчийски бос покрай съпруга си Стефан Кривошиев. Половинката на екс- здравната министърка е бил

Румен Гайтански

Румен Гайтански

съдружник с фирма, свързана с Румен Гайтански, в частна изследователска клиника. Адресът на дружеството съвпада с дома на Анна- Мария Борисова.

Бившият боклукчийски бос премести бизнеса си в здравеопазването преди три години. Вълка създаде фирми за доставка на медицинска техника и консумативи, които в момента се разследват за източване на болници. Осигурителния фонд на Гайтански, „Всеотдайност”, също е бил обект на проверки по обвинения за купени победи в конкурси.

Официалната версия на правителството за оставката на д-р Борисова е прибързаната й реакция в оповестяването на здравни реформи, които не са били обсъдени на заседание. Обяснението обаче си е откровена лъжа, тъй като и други министри са обявявали решения, преди да бъдат съгласувани с останалите от кабинета. Тъй като не са доказани нерегламентирани контакти между Борисова и Гайтански, остава версията със спасяването на финансовия министър Симеон Дянков. Безспорен факт е, че Бойко Борисов мери с двоен аршин действията на подчинените си. Ако не беше така, досега и Божидар Димитров, и Дянков, и Трайчо Трайков, отдавна да са уволнени.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *