Ани Салич лапва 13 бона заплата, подготвяла се да напусне Би Ти Ви от 2 години

0

Дни преди края на годината Нова телевизия обяви поредния си сензационен трансфер – топ говорителката на Би Ти Ви Ани Салич минава в техните редици. Според осведомен източник, журналистката ще получава гръмко заплащане в размер на 13 000 лева месечно.

Ани Салич
Ани Салич

Ани поема ново предаване, което ще стартира след няколко седмици и ръководството на канала вярва, че заплащането на брюнетката ще бъде оправдано с добри рейтингови резултати. Припомняме, че през далечната 1995 г. именно от Нова започна славната кариера на сръбкинята, която бе в канала като репортер и водещ на публицистичното предаване „В сърцето на София“. След това за кратко тя бе и в Канал 3, но народът я заобича и припозна след появяването й на екран през 2000-та година, когато Ани бе едно от първите лица на Мърдоковия канал, поемайки най-гледания ефир – вечерната емисия новини.

Ани Салич Ани обаче се оказа фаталист! На 13-ата година от договора й с Би Ти Ви съдбата сложи пръст в живота й и настъпи време разделно. Запознати разказват, че сривът в отношенията между говорителката и ръководството от медията.

Тя се чувствала недоволна от професионалното си развитие в канала, след като над 10 години била просто говорител на случилото се от деня. Дори високото й месечно възнаграждение не я задоволявало и проблемът не бил финансов. Ани постоянно обмирляла проекти и шансове за изява, но преките й мениджъри почти винаги посичали мераците й.

Салич взела категоричното решение, че напуска медията, след като разбрала, че подготвеното от нея предаване „Вокс попули“ няма да види бял свят. По план продукцията трябваше да стартира през изминалия вече есенен сезон, но Би Ти Ви спря предаването, заради слаб пилотен епизод. Не само това обаче била причината, узнахме от приближени. Всъщност, Ани започнала работа по телевизионния проект, без да има уредени каквито и да е авторски права. Първите епизоди дори били заснети по матрицата на продукцията, но без парафа на праводържателите. Впоследствие Би Ти Ви започнали да уреждат правата на „Вокс попули“, но продуцентите от чужбина надули четворно цената на формата! Така нашенците се оказали категорично да плащат за нещо в пъти по-скъпо и решили, че е по-добре предаването на Салич да не види ефир.

Би Ти Ви се разделя с най-успешния си новинарски тандем - Юксел Кадриев и Ани Салич
Би Ти Ви се разделя с най-успешния си новинарски тандем – Юксел Кадриев и Ани Салич

Това било последната капка в чашата на Ани, която я накарало да прелее. Макар вината за провала на предаването й да пада основно върху нея – че е снимала, без да има права, журналистката решила категорично да напусне медията. Преди да стори това обаче, тя започнала преговори с Нова телевизия където вратите били широко отворени за нея. Каналът се оказал и доста щедър към бившия си кадър. Ани вече има одобрен телевизионен проект, който ще стартира през предстоящия пролетен сезон. Предаването ще е в графата сълзливи и ще е свързано с помощ на изпаднали хора в нужда – жанр, в който Салич работи през последните няколко години. Според запознати новата продукция, която Ани ще прави, силно наподобява „Предай нататък“ на Наталия Симеонова.

Най-съкрушена от напускането била шефката на новините на Би Ти Ви Люба Ризова, издават наши източници. Тя буквално плакала, когато научила вестта, че пореден неин кадър си отива.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *