Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Англичаните продават и бягат от България. Руснаците настъпват- с видео

imotЧужденците, които преди няколко години си накупиха къщи в България, в момента гледат да ги продадат по най-бързия начин. Руснаците засега са единствените мераклии да купуват, а и могат да си го позволят.

През 2005 осезаемо нарасна интересът на чуждестранни граждани, главно англичани, към имотите в България. Привлечени от евтините цени, спокойствието и красивата природа, стотици британци решиха да вложат спестяванията си в къщи по морето и

Англичаните купиха руини и ги превърнаха в домове

Англичаните купиха руини и ги превърнаха в домове

Балкана. На места дори се оформиха мини- английски колонии. Много селца живнаха от присъствието на чужденците. Тарикати спокойно им пробутваха стоки на двойна цена, като си мислеха, че няма да се усетят. Англичаните, разбира се, знаеха. Даваха си ясна сметка, че потрошената къщичка, която са си купили, им е продадена на двойна цена.

С настъпването на световната икономическа криза, имотния пазар у нас се срина. „Глупавите” преселници разбраха, че инвестициите им вече не са изгодни. Така се стигна до настящият момент, в който англичаните запознаха да разпродават къщите си. Но в България imot1няма кой да ги купи. Това докарва до истеричност собствениците. На Острова някои брокерски къщи специално въведоха нова услуга : посредничество при продажба на имоти в България. Единствените кандидати, готови да броят пари за къща у нас, на този етап са само руснаци.

Афинитетът на „братушките” към България изобщо не е спаднал. За руснака от средната класа цената на българските имоти не е проблем- кризата ги пожали, така че братушките могат да инвестират в недвижима собственост.От едно време си знаят, че тук винаги са добре дошли. Езикът им се говори от повечето българи, а дори и без него, все можем да се разберем. Доста богати руснаци притежават апартаменти или къщи по родното Черноморие открай време. Сега обаче  по-скромните им сънародници се  насочват към вътрешността на страната. Така, след краткото английско нашествие, сега руснаците пак нахлуват.

Защо англичаните избягаха? ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *