Англичанин одруса български хотелиер с 48000 евро

0

Британски турист осъди наш хотелиер за 48000 евро заради това, че по време на почивката му в България не бил получил достатъчно сигурност и не му била осигурена безопасна почивка, вследствие на което си счупил крака. Пред туроператора той заявил, че бил нападнат в хотела и бит.

Хора от рецепцията обаче твърдят, че в хотела не е имало никакъв инцидент, британецът всяка вечер бил на дискотека, пиел, буйствал и инцидентът станал в дискотеката. Скарал се с друга компания и вън се сбили.

 Това не е първият случай да осъждат наши хотелиери, казаха от бранша. Договорите, които се сключвали с чуждите туроператори били на езика, от чиято държава се формира групата, с много термини и капани в тях и нашите хора от бранша често не разбирали какво подписват. Те отчитат като грешка, че при подписа освен преводач, трябвало да водят и юрист.

 Белгийка  пък осъдила нашите, че мъж проникнал в стаята й и я изнасилил, въпреки че всички я видяли, че се прибира под ръка със същия мъж. Делата се водят в чужбина, нашите хотелиери пращат адвокати, които не знаят добре езика. Освен това заробващите клаузи вече са предварително подписни. Някои туристи захитрели и започвали да водят дела три години след предполагаемия инцидент, когато персоналът е забравил за него. Според договорите, те можели да поискат обезщетение с до петгодишна давност.

 От асоциацията на хотелиерите обмислят нови условия, при които ще летуват догодина туристите и щателно оглеждане на всички договори, за да се предпазят от подобни ужилвания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *