Ангел Марин извадил от затвора 6 изнасилвачи

4

Ангел Марин призна, че сред помилваните от него имало и шестима осъдени за изнасилвания. Бившият вицепрезидент дори призна, че дъщерята на негов приятел така и не се съвзела от травмата и никога не се омъжила. Въпреки това, той решил, че не трябва да се поддава на емоциите, а реално да оценява молбите за помилване.

Първанов и Ангел Марин дадоха пресконференция, на която се опитаха да се защитят от обвиненията, че безконтролно  е давана амнистия на убийци, изнасилвачи и наркодилъри.

Бившият вицепрезидент разкри, че дал одобрението за помилване само на шестима изнасилвачи, от над 600- те молби. Марин каза, че решил да се въздържа от емоции, макар че му било доста трудно. Вицето на Първанов разказа за свой приятел, чиято дъщеря също била жертва на изнасилване и макар вече да е към

Марин : Помилвах 230 убийци

40- годишна, така и не успяла да превъзмогне отвращението си от мъжете. Затова никога не се и омъжила.

Марин разкри и имената на въпросните шестима изнасилвачи, които помилвал, макар че влезе в разрез със Закона за личните данни. Генералът съобщи, че извадил предсрочно от затвора и 230 убийци. Марин настоятелно повтори, че бил много строг към раздаването на милост над осъдени.

Георги Първанов пък заяви, че президентът не е длъжен да се отчита пред депутатите за помилванията. Повод за изказването му стана новосформираната парламентарна комисия за проверка на случаите с помилванията.

Комисията е оглавена от Яне Янев. Ангел Марин разкри, че лидерът на РЗС лично ходил при него няколко пъти, за да го моли да пусне от затвора осъдения за убийство Васил Митков Пашов.

Палата на Ангел Марин в Батак. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *