Ангел Бончев: Гриша Ганчев знаеше, че ще ме отвлекат

1
Ангел Бончев

„Още не мога да повярвам, че Гриша Ганчев не ме е предупредил, че искат да ме отвлекат. От показанията на бившия НСО служител Пламен Устинов ми стана ясно, че той е знаел за това и аз истински съжалявам за мълчанието му”

Това заяви бившият президент на „Литекс” – Ангел Бончев по време на съдебното дело, заведено от него срещу фондация „Утре за всеки”, на които преведе сто петдесет и седем хиляди евро откуп, за да бъдат освободени той и жена му Камелия. По време на пледоарията си, бизнесменът заяви, че така и не разбрал кой точно му е отрязал пръстите, докато е бил държан в плен от бандата на „Наглите”.

Бончев бе отвлечен на 22 май 2008 г. пред дома му в столицата. Това стана само един месец, след като „Литекс” подписа предварителен договор за строежа на автомобилния завод с китайска компания. Похищението му постави под сериозен въпрос финализирането на сделката, чиято стойност бе изчислена на около триста милиона евро. Азиатците определено се уплашиха от беозбразното ниво на престъпност у нас.

На по – късен етап на преден план излезе бившият гард на НСО Пламен Устинов, който в телевизионно интервю разкрил, че подслушал разговор между Трактора и друго лице, в който станало въпрос за планираното отвличане на Ангел Бончев. Причина за похищението била незъвзможността да се уредят по друг начин финансови отношения между Петров ш Гриша Ганчев.

Гриша Ганчев

Самият Бончев прави поредното разкритие като заявява, че в цялата работа е забъркан и бившият президент Георги Първанов, който извикал Алексей Петров на нарочен разговор, за да изясни отношенията му с Гриша Ганчев. Това пък накарало футболния бос от Ловеч да запази мълчание и да не дава показания по делото.

Пострадалият Ангел изказва съжаление, че няма възможност да помогне и по делото срещу „Октопод”, което наблюдавал със завишен интерес. Той не можел да разкаже на прокурорите почти нищо за хората, които отрязаха пръсти от дясната му ръка, защото на практика той не видял лицата им. По неговите думи, похитителите се пазели изключително много и непрекъснато били с маски.

До около месец съдът трябва да излезе с решение, дали фондацията ще върне парите на Ангел Бончев, които той преведе като дарение по искане на бандата, която го отвлече. Юристите, които обслужват интересите на експрезидента на „Литекс” заявиха, че ще настояват сумата да бъде върната, а договорът за дарение да се счита за невалиден. Адвокатите на „Утро за всеки” естествено изказаха противоположно мнение и обявиха, че няма правно основание за връщането на средствата.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=OzJSbYL0XuY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Bij mu edna plesnica na djudjeto ta da wleze do shiata w piasaka, kakwo si se rasplakal, nali si uj borec, shampion, ama i ti kato wsichki shampioni, maj mnogo civrish

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *