Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Андроиди превземат света

До 10 години се очаква андроиди роботи да се разхождат свободно по улиците редом с нас

В най – скоро време се очаква всички ние да заживеем в компютри, а около нас да се  разхождат перфектни   андроиди. Това са роботи, които са така изработени, че и по визия и поведение да наподобяват максимално човека. Това е становището на руския футурист Данила Медведев, който е специалист по еволюция. “ Следващата цивилизация, доста по – напреднала от сегашната, ще е на изкуствения интелект. С помощта на все по – мощни компютри до няколко десетилетия животът ни ще бъде изцяло визуален“, разяснява своята прогноза руския учен Данила Медведев. Според футуриста човешкото съзнание ще се съхранява в модерна електронна система, която няма да може да бъде разбита по никой начин, „дори ако метеорит удари земята“, счита Медведев.

Руският футурист Данила Медведев

Според специалиста човечеството ще  се намира в компютърно пространство. Медведев е убеден, че до има няма 10 години по улиците редом с хората ще щъкат роботи андроиди, които ще наподобяват облика и функциите на хората изключително много. Футуристичните хора ще са дори по – привлекателни от нас,  убеден е Медведев, който е един от основните идеолози на международното движение на трансхуманизма.

Целта на тяхното движение обаче не била да създадат свръхчовек, който да измести обикновените хора и да завладее света, а напротив.  Данила Медведев счита, че общата цел на футуристите е да се възползват максимално от науките и технологичното развитие, за да осигурят по – високо качество на живот за човечеството.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *