Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Амфетамини и трева – най- употребяваната дрога от учениците – с видео

narko1Амфетамините и канабиса са най- популярната дрога сред българските ученици. Освен, че са най- евтини, този вид опиати се намират и най- лесно от малчуганите. Дилърите подмамват невръстните си жертви по интернет. Тийнейджърите прекарват по- голямата част от деня си във виртуалното пространство, което улеснява още повече работата на разпространителите на наркотици.

Втората най- известна сред хлапетата комбинация е алкохол и канабис, която

Канабисът е най- масовия наркотик

Канабисът е най- масовият наркотик

до преди няколко години убедително водеше класацията. Днес обаче, тийнейджърите предпочитат да заместват спиртните напитки с амфети. Напоследък обаче, се наблюдава нова тенденция – т.нар. дизайнерски наркотици. Те са производни на амфетамините, доста евтини и с много бърз ефект. В Европа са популярни от 5- 6 години. Доскоро се продаваха предимно по курортите на морето, но вече навлизат масово  и в големите градове.

Според изследване на холандска организация, България е на едно от първите места в ЕС по смъртост от употреба на наркотици. Мрачната статистика се дължи на липсата на адекватна програма за помощ на

Дизайнерската дрога навлезе масово и у нас

Дизайнерската дрога навлезе масово и у нас

наркозависими. Държавата изобщо отсъства от проблема. Най- големият инвеститор в обхватни проекти за борба с наркоманията у нас е Холандия. За близките на наркоманите единственият изход са комуните в Испания и Италия.

Също толкова неадекватна е държавната политика за борба с алкохолизма – всъщност, такава политика не съществува. Лечебните заведения за алкохолици са прекалено малко и с ограничени възможности. А влизането в тях е само по желание на болния. Алкохолизмът е най- разпространен сред хората между 40 – 50 години. Долната граница обаче рязко пада. Много младежи, между 20- 24, са си завършени алкохолици, тъй като са започнали още от 12- 13 – годишна възраст.

Дизайнерските наркотици. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *