Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

“Ало” мафията изсмука 4 милиона за 2013 г.

Юлиан Вучков

Наглите обирджии пробвали да изкопчат 3000 лв. от профл Юлиан Вучков

Поне 4 милиона лева е чистата печалба на родната „ало“ мафия за 2013 г. Грубата статистика направи пред журналисти следовател от „Криминална полиция“. Данните са на база разкрити престъпления за миналата година. Сумата обаче набъбва, ако към нея се прибавят и неразкритите измами.

„Менте лекарите, полицейските служители или прокурори, които звънят по домовете на възрастни и самотни българи със страшната новина за техен роднина, пострадал при катастрофа или с проблеми с Темида, който се нуждае от парите им, са родени психолози.

Измамниците успяха да преметнат и Маргарита Михнева

Измамниците успяха да преметнат и Маргарита Михнева

Набират стационарните номера на принципа „руска рулетка“ – който се падне, на него звънят. Предпочитат да лъжат жертвите си, че е пострадал внукът или внучката им, но първо изчакват да чуят гласа им за да се ориентират за годините“, разкри още криминалистът. „Ако обаче попаднат на по-млади хора, пускат версията за катастрофирал син или дъщеря. От няколко години водим информационна кампания, но българинът така и не се научи, че вместо да дава пари на непознати, трябва да звънне в полицията или на тел. 112″, призна униформеният служител.

Той напомни, че през миналата година бе отбелязан и своеобразният рекорд в далаверата – в края на ноември 73-годишна столичанка даде зашеметяващите 150 хил. лева на тарикат, който се представил за внука й. Бандитът се обадил на домашния телефон на бабата и се разплакал в слушалката за пари, защото си е счупил много лошо краката. Спешно се нуждаел от много голяма сума, с които лекарите да му сложат златни пирони в краката.

„Жената дала парите и точно след 10 минути се чула със здравия си внук, който щял да припадне, като научил какви ги е свършила старицата. Тя пък впоследствие е била приета в болница от притеснение“, напомни криминалистът.

Пред журналисти той разкри, че в България действат три големи банди, управлявани от шепа хора, които се занимават само с „ало“ измами. „Едната е базирана в София. Тя оперира до Благоевград, Пловдив и Хасково. Другата е по морето – Варна, Бургас, на юг до границата. Третата е в региона на Видин и е оплела поречието на Дунав. Имаме достатъчно информация по темата, но е рано за гръмки новини, че сме разбили телефонната мафия“, призна полицаят.

Куп известни личности също са станали жертва на тарикатите. Сред тях е дори опитната журналистка Маргарита Михнева, която била изпържена с 2000 лева.

Обадила й се жена, която се представила за дъщеря й Неда. „Когато човек плаче и е в истерия, не можеш да го познаеш. Вързах се на номера им“, признава си Михнева. След месец и половина изродът е заловен, но парите на журналистката така и не са възстановени.

Апашите пробваха да „дунат“ и Юлиан Вучков. Хитреците се представили за неговата приятелка Диана, която уж спешно трябвало да бъде оперирана. Искали му 3 бона. Опитният Вучков обаче се усъмнил и настоятелно повторил на апашите да се представят. Те му затворили телефона.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *