Алексей Петров спонсорирал чрез „Лев Инс“ РЗС

0
qne
Яне Янев

Skandalno.net ЗК „Лев Инс”, в която най-голям дял има любимата на Алексей Петров- Ива Павлова, дарила 10 бона за прадизборната кампания на РЗС. А съпругът на бившата външна министърка Румяна Желева спонсорирал ГЕРБ също с тавана от 10 хил. Това сочат данните на Сметната палата за миналогодишните избори. В общи линии, настоящи депутати и министри са основните дарители за кампаниите на партиите си.

За никого не е тайна вече, че зад широко рекламирания от Яне Янев партиен проект „Ред, законност и справедливост” стои Алексей Петров и дансаджии от кръжеца му. Поредното потвърждение е и спонсорството на „Лев Инс”. Както skandalno.net  писа, половинката на Алексей Петров държи 90% от застрахователната компания. Заедно с акциите на нейната фирма „АС бг” и с пълтомощните на няколко еврейски акционера в дружеството, Ива Павлова на практика управлява „Лев Инс”. Парите за предизборната кампания на РЗС са дарени от името на директора Стефан Христов Софиянски. Атанас Семов също се дал 10 бона за благото на „РЗС”.

jeleva
Външната министърка Румяна Желева

В ГЕРБ дарителите са не по-малко любопитни. Красимир Желев, съпругът на провалилата се кандидатка за еврокомисар Румяна Желева, е пъхнал 10 хил в касичката на партията. Цецка Цачева е спонсорирала „герберите” с 5 хил. Вежди Рашидов с над 9 хил. Много от настоящите депутати от ГЕРБ също са спонсорирали Бойковия политически проект. Това внася лека сянка на съмнение за това как са назначавани министри и са подреждани хора в избирателната листа на партията.

В БСП положението е горе-долу същото. Емилия Масларова, Корнелия Нинова, Михаил Миков са спонсорирали „столетницата“ с по няколко хилядарки.

В „Атака“ Волен Сидеров, Димитър Стоянов и колегата му в европарламента Слави Бинев са дали пример с дарения от по 5 хил. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *