Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Алексей Петров пере пари през фондация „Утре за всеки“

Алексей Петров

Алексей Петров е сред собствениците на придобилата скандална известност фондация за борба с рака на гърдата „Утре за всеки“, макар името му да не фигурира документално в управителното тяло на организацията. Фондация „Утре за всеки“ нашумя през лятото на 2008г., след като босът на „Литекс“ Ангел Бончев дари под принуда 157 000 евро,за да бъде освободена държаната в плен на „Наглите“ негова съпруга Камелия.

Близо 3 години след дарението на семейство Бончеви от „Утре за всеки“ категорично отказват да върнат 300-те хиляди лева, както и да дадат логично обяснение защо с парите са вдигнали лъскав СПА комплекс вместо предварително обявения строеж на център за рехабилитация на болни от рак. Сградата, където срещу солидно заплащане се извършват СПА процедури, носи името „Алекса“ – най- вероятно, защото е кръстена на неформалния си собственик Алексей Петров.

Оказа се, че Трактора от години е свързан с шефовете на съмнителната благотворителна фондация, които са въртели бизнес с фирми от орбитата на „Октопода“.

Интересен детайл например е, че Катя Делирадева, член  на управителния съвет на „Утре за всеки“, е и в управата на Съюза на застрахователните агенти – браншова организация , за която отдавна се знае, че е под контрола на Алексей Петров. Друга началничка в „Утре за всеки“ – Лорета Николова – Близнакова, пък е дългогодишен застрахователен брокер на „Лев инс“.

Съмненията, че фондацията „Утре за всеки“ е създадена не да подпомага болните от рак на гърдата жени, а да препира мафиотски пари се появиха още през лятото на 2008г., когато стана известно, че неправителствената организация е създадена само 2 месеца преди Ангел Бончев да бъде отвлечен, но въпреки това главорезите на „Наглите“ са знаели за съществуването на „Утре за всеки“.

Ангел Бончев

По зла ирония на съдбата месеци след като е освободена, Камелия Бончева се разболява от рак. Ангел Бончев лекува съпругата си в Турция, като лечението излиза на семейството над 100 000 евро.

Преди години семейството заведе дело срещу „Утре за всеки“, а стойността на иска е 400 300 лева. Фондацията няма пари и имущество. Дори и да спечелят делото, под въпрос е кака Бончеви ще си приберат парите.

Големият проблем обаче е друг – парите бяха преведени под натиск, а държавата имаше достатъчно инструменти да спре не само усвояването им, но и изхарчването им, но не го стори. Не бе направена дори проверка какъв точно е бизнесът на управителките на „Утре за всеки“ Румяна Козарева, Щеляна Захариева – Миранова, Захарина Савова, Катя Делирадева, Нина Хаджийска и Лорета Николова.

Твърди се, че съпругът на Румяна Козарева – Йордан, е развивал строителен бизнес с подкрепата на Алексей Петров. Йордан Козарев е собственик на „РВД – консулт“ и „Инжком – 93“, въпросните компании от години поддържат сградния фонд на „Лев инс“.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *