Албена Денкова крие сина си заради страх от уроки

0

Вече няколко седмици шампионката по фигурно пързаляне Албена Денкова живее далеч от сина си Даниел. Златната медалистка от Олимпиадата в Торино е оставила малчугана на грижите на баба му в Москва, за да може да вземе участие в „Денсинг Старс“. Първоначално Денкова смятала да прибере хлапето при себе си и така да му спести стреса от раздялата, но в последния момент размислила.

Албена Денкова

„С Максим го взимаме винаги, когато заминаваме за по-дълго време, във всеки един момент се стараем да бъдем с него и да не му липсва нищо. Всички баби и дядовци — тук и в Русия, го обгрижват с любов и внимание. Мисля, че той е едно щастливо дете“, оправдава решението си фигуристката.

Докато тече участието й в танцувалния формат „Денсинг Старс“ обаче, Албена ще остане далеч от Даниел. Това ще е най-дългата й раздяла с 3-годишния сладур досега. Още когато разбира, че ще има дете, спортистката се зарича да не е от жените, които пренебрегват семейството си заради работата. Дори цяла година си взима отпуск от пързалката, за да не изпусне нито един миг в израстването на бебето. И вярва, че това а за добро.

Сега обаче ще й се наложи рязко да промени плановете си, за да може да даде най-доброто от себе си в танцувалното шоу на Нова. А да гледа Дани в софийското си жилище, не й се вижда добра идея.

С партньора й в живота и спорта Максим Стависки решили да не показват сина си в България и да не демонстрират семейното си щастие твърде много. А причината не изненадва никого – скандалът около катастрофата, в която пияният Стависки блъсна кола и уби млад мъж и прикова към легло Мануела Горсова, още не е напълно отшумял. Заради укорите, които идилията в живота на двамата фигуристи ще предизвика в близките на пострадалите, Денкова решила да не се връща в България с Дани на ръце. Дори забранила на своите близки и приятели да разпространяват снимки на хлапето, та да не плъзнат в медиите. Освен това малкият щял да създаде сериозни затруднения на родителите си, защото нямало на кого да го остави за толкова дълъг период от време. Албена едва успявала да насмогне на всичките си репетиции в танцовата зала, та грижите за малчугана щели съвсем да я изтощят.

„В България не сме си организирали детска градина или човек, който да се грижи за него. Майка ми е ангажирана и ако искам Дани да е при мен, ще трябва да наема бавачка“, оправдава решението си фигуристката.

Затова изборът й синът й да остане при баща си Максим бил единственото решение в ситуацията. Стависки вече нееднократно бил изпитван в уменията си на татко и този път нямало да се затрудни особено много, фигуристът обожавал да се занимава с хлапето и винаги помагал на половинката си в грижите за Дани. Знаел как да го храни, къпе и освен това му доставяло удоволствие да прекарва повече време в компанията му. Двамата прекарвали с часове в игра на пода в детската стая и в дълги разходки в парка. Имали си малък влак с релси и това било любимото им забавление в почивните дни, когато можели да го разглобяват и сглобяват. Семейството дори вече
започнало да ходи заедно на пързалката.

Естествено синът на спортистите още не бил готов да сложи професионални кънки и да се пусне на леда, но се задоволявал с детски обувки. Даниел обичал някой да го бута и да го забавлява с пируети и въртележки, но още било твърде рано да се каже дали в гените му има заложби да стане състезател.

„Професионалните ни изпълнения не му допадат много. Интересни са му нещата, свързани с музика и танци, които са по-детски, а не като за възрастни. Впечатлява се от детските приказки на лед“, разказва с умиление за детето си гордата майка.

Животът в Русия никак не е по вкуса на Албена, но тя е убедена, че засега това е най-доброто, което може да предложи на малкия. Затова и не мисли, че може за постоянно да се върне в софийското си жилище. Тук нямало достатъчно работа за нея и Максим и това ги принуждавало да изберат да сменят адреса си за по-голяма част от годината. И понеже действителността била такава, нямало защо и синът им да си търси училище или градина в България, където семейството се прибирало само по време на ваканциите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *