Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Al Mayadeen, Ливан: Путин изведе Русия на световната сцена и това Ужаси САЩ! За Вашингтон Войната в Украйна е на Живот и Смърт! Ето защо:

“След 20 много успешни за руската икономика години, през последните няколко Владимир Путин изведе страната си на световната сцена. Подпечата го с редица международни споразумения, договори и перспективни съюзи като БРИКС и ШОС. Така той върна на Русия част от славата на Съветския съюз. Но за разлика от съветските лидери, стъпвайки в Азия, Африка и Латинска Америка, той беше много внимателен към икономическите, политическите и военните грешки и слабости, които допусна СССР и допринесоха за неговия разпад”. Това пише авторът на обширна статия в ливанското издание Al Mayadeen.

“Завръщането на Русия на международната арена с мощния й икономически потенциал, културна, интелектуална и политическа отвореност към света буквално ужасиха САЩ, чиято основна задача в геополитиката винаги е била да сдържа развитието на Русия (по-рано СССР) която счита за свой единствен цивилизационен конкурент. Вашингтон прекрасно разбира, че макар и икономически гигант, Китай е различна цивилизация, която не би могла да асимилира западния свят. Нещо, което обаче задължително ще се случи, когато Русия се превърне в икономически гигант – защото тъкмо тя е „втората европейска цивилизация“. За да се задържат на върха на световната пирамида, откъдето да продължат да ръководят другите държави изцяло в свой икономически интерес, САЩ трябва или да сломят икономически, или да унищожат физически Русия. Сега разбрахте ли за какво всъщност е намеквала теорията за края на света на Франсис Фукуяма”, отбелязва авторът.

Днес Москва е в такъв икономически възход и стабилност, че може да си позволи да води война срещу целия „солидарен Запад“ (53 държави) без да се нуждае от икономическа или военна помощ. В страната е пълно с международни компании (три четвърти от западните фирми всъщност останаха да оперират в Русия въпреки санкциите на Вашингтон и Брюксел) и всичко, което е в Америка и Европа по отношение на технологии, луксозни ресторанти, дрехи, автомобили и прочие глезотии, ги има и в Русия. Освен това собствениците на руския капитал държат редица международни компании, фабрики и клубове в Европа и други страни. В същото време фалираща Америка и нейният американски модел от години вече не са мечта нито за руснаците, нито за който и да е от останалите народи по света, отбелязва авторът.

“Със своя икономически възход и все по-голяма геополитическа мощ и суверенна политика, които Русия трупаше през последните две десетилетия, Москва започна да се превръща в модел за подражание на други страни. Особено след като мрежата й от международни отношения се разпростря по всички континенти. Русия предложи нов световен ред – многополюсният. Който директно детронира САЩ от мястото му на световен хегемон. Затова американският истерично включи стария си нов план – спешно да отслаби Русия и отново да я „огради“. Именно „отслабване“, защото пълномащабна война с ядрена сила е невъзможна“, пише ливанското издание Al Mayadeen.

“И Вашингтон задейства обичайните си механизми за сваляне на правителства. Но днес военен преврат в Русия, подобно на инициираните от САЩ цветни революции, не сработва. Към днешна дата вече няма нито един кремълски политик или администратор, който да е агент на ЦРУ или дори просто да подкрепя американската колонизаторска политика спрямо света”, пише авторът.

“Путин блокира всички канали, които Съединените щати могат да използват, за да осъществят промяна в Русия, така че те прибягнаха до изключително сложната си и объркана схема с конфликта в Украйна, чийто краен резултат, според вашингтонските стратези, трябва да е разчленяването и ограбването на Русия от Запада по един перфиден и завоалиран начин”.

Но те им се получи, отбелязва изданието.

Съединените щати работиха здраво за разпадането на СССР, а след това се заеха с Русия, пише Al Mayadeen. С помощта на конфликта в Украйна те възнамеряват да унищожат основният си геополитически и цивилизационен конкурент. Но Путин отдавна знаеше за плановете на Вашингтон и за какво точно им е необходима Украйна. И нанесе превантивен удар. Така че разпадането на Русия ще остане неосъществима мечта за Америка, счита авторът на статията.

Изпреварващата американския удар Спецоперация на Русия в Украйна изненада много плиткоумни западни анализатори. Те видяха това като агресия срещу „демократичната“ и „свободна“ страна на г-н Зеленски и също така счетоха, че Русия е нападнала, обезпокоена от нарастващото глобално икономическо значение на Украйна. Ще им отговорим така: Украйна е отдавна фалирала и разграбена от Запада руска земя, населена с руснаци.

На свой ред други политолози разглеждат конфликта в Украйна като защита на рускоезичното население от репресиите и силовата асимилация и украинизация, на което е подложено през последните 8 години. А в Луганска и Донецка области местното население беше подложено на откровен геноцид. Владимир Путин обаче разкри истината в речта си на 21 декември 2022 г. пред колегията на руското министерство на отбраната, казвайки: „Главната цел на нашите врагове е разделянето на Русия“, пише изданието.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Al Mayadeen, Ливан: Путин изведе Русия на световната сцена и това Ужаси САЩ! За Вашингтон Войната в Украйна е на Живот и Смърт! Ето защо:

 1. Анонимен Отговор

  21.02.2023 в 0:28

  РУСИЯ Н И К О Г А НЯМА ДА ПАДНЕ НА КОЛЕНЕ ВИНАГИ ЩЕ ПОБЕДИ !

 2. панчо виля Отговор

  21.02.2023 в 8:21

  Имало и умни араби. Добър, точен анализ на фактите.

 3. Петър Петров Отговор

  21.02.2023 в 9:06

  Брей, даже и арабите разбраха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *