Акция удари радикалната ислямистка секта на уахабитите – с видео

0
islam
Уахабит

Организацията е създадена в Холандия, но след терористичните атаки на 9.11.2001, централният й офис е затворен, тъй като „Ал Уакф ал ислям” е уличена в контакти с Ал Кайда.

При акцията са проверени десетки офиси, използвани от

Уахабитите проповядват омраза към другите религии
Уахабитите проповядват омраза към другите религии

ислямистите в различни градове на страната – Благоевград, Пазарджик, Велинград, Смолян, както и религиозни центрове по селата. Иззето е огромно количество литература, която цели насаждане на религиозна омраза и бунт срещу законите на страната. Целева група на ислямистите са българомохамеданите. Освен книгите, са били открити документи, разкриващи незаконно субсидиране от Саудитска Арабия, както и финансови измами.

„Ал Уакф“ се появява за първи път у нас през 1993. Получава

Уахабизмът е изключително много разпространен на Балканите
Уахабизмът е изключително много разпространен на Балканите

регистрация в Дирекцията по вероизповеданията , но на следващата година й е отказана. През 1999 г. представителят на исмямистката организация Абдулрахим Таха е изгонен от България. На практика, през всичките нези години, от 1994 до 2010, „Ал Уакф“ е действала незаконно и напълно необезпокоявана. Известно е, че организацията е спонсорирала изграждането на няколко джамии, както и създаването на религиозни училища за деца от бедни семейства.

„Ал Уакф“ проповядва уахабизъм – радикален ислямизъм, проповядващ джихад. Уахабитите не признават никой и нищо извън тяхната общост, дори другите мюсюлмани.  Противници са на държавата, нацията, институциите, другите религии, изобщо на всичко.

Саудитска Арабия е най- големият спосор на уахабизма по света. Финансират изграждането на училища, отпечатването на литература, обучението на деца и младежи, изграждането на джамии. Бъдещите уахабитски проповедници минават курс на подготовка в Саудитска Арабия, след което се завръщат в родината си и започват да учат новите.

Радикалният ислямизъм дълго време беше тема табу у нас. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *