Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Акция осуети бягството на Хамстера в Испания

hamsteraТрафикант на крадени коли, арестуван в Испания, подготвял бягството на Антон Петров – Хамстера в южноевропейската страна. Константин Балабанов ръководил канал от Испания и Югозападна България за Германия. При обиск в дома на баща му Валентин Балабанов – Били в Кочериново са открити документи на Антон Петров – Хамстера, сред които свидетелство за съдимост преведено на испански.

Константин Балабанов напуска България през януари т.г, малко след като съдът освободи Антон Петров – Хамстера. Трафикантът от няколко години ръководи канал за крадени коли между Испания и Югозападна България. Според родни антимафиоти, Балабанов имал къртица в ГДБОП, откъдето

Бандата на Балабанов налитала на най- скъпите коли

Бандата на Балабанов налитала на най- скъпите коли

черпел информация за разследването на бандата за отвличания „Наглите”. Бандитът пък осведомявал Антон Петров – Хамстера за всеки ход на властите.

Близо една година българските и испанските власти подготвят операцията за разбиване на международната престъпна група. Акцията започва през април 2010, а през август в Барселона е арестуван тарторът й Константин Балабанов. В бандата участвали още испанци, германци и чехи.

Откраднатите автомобили били предимно от Испания и България. След фалшифициране на документите им, ги откарвали в Германия, където ги

Валентин Балбанов- Били укривал документи на сина си

Валентин Балбанов- Били укривал документи на сина си

продавали. Бандата, оглавявана от Балабанов, на същия принцип крадяла и скъпоструваща селскостопанска техника. Сред големите им удари е задигнат кран, от който спечелили 3 млн. лева.

Домът на Валентин Балабанов, бащата на Константин, беше обискиран от родните антимафиоти в рамките на операцията. Освен купищата документи на автомобили, полицаите откриха и свидетелство за съдимост на Антон Петров – Хамстера, преведено на испански. Хамстера, сочен за дясна ръка на Алексей Петров, ръководи охранителната фирма, която се грижи за сигурността на недвижимото имущество, застраховано в „Лев Инс”.

Константин Балабанов ще бъде екстрадиран в България, където е обвиняем за измама, след като излежи испанската си присъда.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *