Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Актьорът Захари Бахаров играе в нова постановка

Новата постановка на Камен Донев " Работно време "

Ако искате да се посмеете на воля, идете да гледате „Работно време“ на Камен Донев. Спектакълът ще ви оправи настроението, а след това да се замислите за света, в който живеем.

 Типичните български черти, този път сполучливо доведени до абсурд, задържат вниманието на публиката от началото до края.

На сцената на “ Сълза и смях“ Мария Каварджикова в ролята на Стефчето истерично търка оранжево- жълтия си хол, който прилича на закусвалня от евтина верига. Героинята й е в типична родна ситуация- чака гости, емигранти от Аржентина, обаче приятелката й Амалия(Ернестина Шинова) тъкмо е скъсала с мъжа си и май е бременна от футболиста Сщлейман, така че идва у тях. След нея по един, по двама се изсипват и другите персонажи от станалата хит преди 7 години постановка “ Почивен ден, “ на който “ Работно време “ се води продължение.

Лудичките родители на Стефка, поизфисирясалият зевзек Едуард и прагматичната рускиня Елена(Кирил Кавадарков и Ванча Дойчева) тъкмо са купили гробове точно срещу прозорците на блока й. Съседите звънят и влизат със своите психози, грижи и истории, а зет й( Валери Йорданов) след преживян инфаркт се мисли за птичка и чурулика.

Може да звучи елементарно и тъпо, но всъщност е смешно и става все по- забавно. Защото след много драматургични опиати върху българския бит и душевност Камен Донев най- накрая се е спрял в чистия жанр на ситуационната комедия. Отпаднали са само мъглявите и объркващи пледоарии на героите и фантасмагоричните моменти в действието. Авторът режисьор повтаря лайтмотивите от предишните си сценарии като семейните напивания на маса, печалбите от тотото, безумните имена на героите, които тук се и обсъждат.

Захари Бахаров е звездата в " Работно време "

  Абсурдът обаче не идва от желанието му за оригиналност на персонажите и надмогване на стандартната битова комедия, а от движението й до крайност чрез натрупване и развитие на реални ситуации.

  Тук отново има от всичко по малко. След леко спънатото начало на представлението интригата се завърза бързо и следват типични нашенски картинки като домакин, готови да пребият гостите си,защото вече са вечеряли, преди да се появят, и които карат бременната си щерка (Илиана Коджабашева) да извива тъжовни народни песни и да тропа ръченица до припадък за техен кеф. Кулминацията на вечерта е лекция за рязането на вкусния, но и много опасен суджук, изнесена от наквасения, властен и сприхав герой на Антон Радичев, който е основният двигател на действието.
„Работно време“ е развлекателен с пресъздаденото безумие, в което живеем днес. Героите са ясно очертани типажи и пародията на интелектуалното бръщолевене е оставена само за гостуващата от Аржентина психоложка Марта Вачкова. Спектакълът е подчертано актьорски на всяка от участващите звезди е даден ярък момент, в който да блесне. Пред всички добре справящи се обаче изпъква класата на Мария Каварджикова и Захари Бахаров с перфектната им техника и усет за комедийна реакция.<

ВИЖ ВИДЕО:

object classid=“clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″ codebase=“http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0″ width=“450″ height=“403″>

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *