Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Академици от Свищов перат пари на Големия Маргин

ГМ 32Висшите учебни заведения в България не се съревновават по успехите на своите възпитаници. ВУЗ- овете се състезават по корумпираност на преподавателите си и брой продадени дипломи. Там не се гради наука, а се прави бизнес.
Първенството вече няколко месеца се държи от Стопанска академия „Д.А.Ценев” . Скандалите там успяха да засенчат печалната слава дори на УНСС, по-известен „ Утре Носете Съответната Сума”. Как в Свищов постигнаха този „грандиозен успех” и оглавиха класацията за най-корумпирани университети у нас?
Първо, техният бивш възпитаник и отличник на випуска Красимир Георгиев- Красьо Черничкия, им даде ускорен старт. Разгорелият се скандал и последвалото разследване с назначени магистрати посочени лично от Красьо, се разпространи и достигна до Стопанската Академия. Оказа се, че ректорът доц.

доц.Величко Адамов

доц.Величко Адамов

Величко Адамов върти сочни далавери, а Черничкия пази гърба на любимия си учител от справедливостта на правосъдието. Нали той назначава магистратите срещу крупни суми в брой. Ректорът пък му осигурява спечелването на търгове за реновиране на студентските общежития в университетското градче.

Красьо Черничкия

Красьо Черничкия

Шумът около Стопанска академия тъкмо утихна и вихрушката от скандали отново се развилня над Свищов.
Според разследване на полицията, академици от ВУЗ-а са сътрудничели в офшорната фирма „Quick Let’s “ собственост на Мария Маринова- жената на Големия Маргин. Бившата съдружничка на Маринова също не е случайна- Ирен Атанасова, половинката на Димата Руснака. Едно от обвиненията срещу Големия Маргин е, че е поръчал именно убийството на Руснака.

„Quick Let’s” е избрала да крие данъци в щата Делауеар, САЩ.

Колеги на доц. Адамов в Стопанска академия, са провели собствено разследване и са стигнали до интересни резултати. Установили, че мними фирми на преподаватели от СА делят едни и същи офиси в София и Делауеар с предприятието на Маринова.

Оказва се, че юристите на „академичните фирми“ и „ Quick Let’s” са едни и същи лица. А те в момента са защитници на… Големия Маргин!

Цялата документация е предадена на съда. Очаква се в най-скоро време да се повдигнат обвинения за пране на пари срещу замесените „светила на науката“ от Стопанската Академия.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *