Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Адвокати въртят далавери с патенти- само в skandalno.net подробности за престъпната схема!

patentПредставяме ви изповедта на бизнесмена Иво Тодоров от София:
– Адвокатката, която ме прецака има фирма за патентоване на марки и е бивш служител на висок пост в патентно ведомство. В обявата й пишеше, че регистрира марка за 4 месеца, при условие, че експресната е между шест и осем месеца

На 23.09.2008 г. бяха подготвени документите за отстъпване на изключителни права върху произведения на марката Gold Speed и марката GS lider enerjy drink Gold Speed. Идеята ни беше да разпространяваме енергийни напитки с това име.
Подадохме в патентно ведомство искане за предварително проучване на марката Gold speed в клас 32.От там ни отговориха ,че не е намерена регистрирана марка с името Gold Speed.
Докато изчаквахме резултатите от патентно ведомство направихме договор за изработка с който фирмата „Зум дизайн” ООД да направи дизайн на кен за енергийна напитка с марка Gold Speed – lider enerjy drink.
След излизането на отговора от патентно ведомство, че марката е свободна, подадохме заявка за регистрацията на Gold Speed в клас 32. С входящ номер:106715 от 05.11.08 г.
След това, сигурни в нашето патентно ведомство и , че от тук нататък няма да има проблеми с марката ,подадохме в GS1 да ни издадат баркод който трябва да бъде на продукта. Дизайнът беше одобрен и изпратен в Германия за производство.
За още по-голяма сигурност направихме втора регистрация, словна, на марката Gold Speed в клас 3541, с входящ номер 106934 от 17.11.2008 г.
На 18.11.2008 г. Подадохме още две регистрации на марка с вх. номер 106952, комбинирана, Gold Speed lider в клас 30;32;33 и втората, с входящ номер 106951, триизмерна, в клас 32 .
Всички тези заявки за регистрации са подадени за експресно изпълнение. Подадохме ги по този начин защото ми бяха отговорили, че бързата регистрация на марка излиза за времето между шест и осем месеца, а обикновената процедура е между дванадесет и четиринадесет месеца.
На 02.01.2009 г. пристигна стока с марката Gold Speed и започнахме да дистрибутираме из цялата страна във вериги бензиностанции; магазини; дискотеки.
След три месеца продажби и взимане на дял в България на енергийни напитки, започнаха да ни се обаждат наши контрагенти с който имахме подписани договори, че сме нямали права върху марката Gold Speed. Права имала фирма „Алпи” ООД. С писмо от съдия изпълнител уведомяваха, че стоката не трябва да бъде продавана ,тъй като ще им бъде наложена глоба в размер върху оборота три месеца назад.
Започнахме да получаваме от други наши контрагенти същите запори по обекти. Дори ни беше изпратена проверка от патентно ведомство и 4 – то РПУ с което ни запорираха стоката в склада. Два месеца чакахме стоката да бъде освободена от запор и през тези два месеца никой не можа да ни даде отговор защо стоката ни се запорира, при условие, че срокът за отговор е седем дни.
Подадохме жалба до патентно ведомство за заличаване на марката с вх.номер:69-00-2167 от 15.05.2009 г. Както и жалба чрез патентно ведомство до Административен съд с вх.номер:94-00-928 от 14.05.2009 г.
До ден днешен нещата нямат развитие.
След като не получихме никакъв резултат от патентно ведомство се свързах с хора които ми извадиха документи удостоверяващи, че на 04.11.2008 г. фирма „Алпи” ООД, един ден преди нас, е регистрирала марката Gold Speed в клас 32.
Излиза, че марката на „Алпи” Gold Speed е регистрирана на 17.03.2009 г. За период от десет години.
След като на всички фирми дали заявка за регистрация на марка, експресна регистрация им излиза за шест до осем месеца ,за което се плаща допълнително и обикновена от дванадесет до четиринадесет месец, как е възможно за четири месеца да бъде регистрирана марка в България?
Установи се, че жената която е регистрирала марката Gold Speed е бивш служител на патентно ведомство на висок пост, а в момента се занимава с патентоване на марки.
Това ме навежда на мисълта, че има измама в тази регистрация .


Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Адвокати въртят далавери с патенти- само в skandalno.net подробности за престъпната схема!

  1. Лана Отговор

    03.01.2018 в 15:30

    Вече една година се колебая кой патентен адвокат да избера! Точно от това ми е страх! Да донеса всичките си чертежи и документация и някой мошенник да продаде моето изобретение на друг…..който уж регистрирал същ модел ден преди мен. Хора, ако можете да препоръчате някоя кадърна агенция пишете ми! garantros@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *