Адвокат Николай Велков съди Киро Японеца за 100 бона, ще съди и България

0
Николай Велков съди Киро Японеца за 100 бона

Адвокат Николай Василев ще съди скандалния бизнесмен Киро Японеца за 100 000 лева заради тупаника, който отнесе в столичен ресторант в края на миналата година. Юристът е категоричен, че последиците от побоя са много тежки и му предстоят още няколко операции, за да се възстанови.

„Още съм шокиран от юмруците на Кирил Киров. Носът ми е в изключително лошо състояние, предстои ми поредна операция. Но въпроса не опира само до физическата болка, а и до обидата. Жестоко съм унижен от неговото поведение тогава” – тежко въздиша Николай Велков.

Адвокатът бил натупан от Японеца по време на коктейл, организиран от рибна гостилница на 22 ноември. Тогава Велков казал „здравей” на Киро Японеца, който за поздрав му тряснал две крошета в главата. Пострадалият разказва, че първо се съгласил на обезщетение от 20 000 лева, които сега обаче му се виждали малко. Той преценил, че унижението и болката от шамарите струват доста повече и сега ще завежда иск за 100 000 лева.

Николай Велков съди Киро Японеца за 100 бона

Според очевидци, след разправията с Киро Японеца, адвокатът получил масивен кръвоизлив в областта на лявото око и счупен на няколко места нос. Той претърпял спешна операция за изправяне на дихателния орган, но носъ т му все още бил крив. Велков, който е сочен за мозъка на бандата „Октопод”, обяснява това с притеснението на опериралите го лекари, които бързали да го оправят и не наместили счупения хрущял както трябва. До края на февруари Районна прокуратура – София трябвало да внесе в съдебната палата обвинението срещу Японеца, което е за хулиганство и средна телесна повреда.

Наред с разправията с подземния бос, Николай Велков се заяде, че ще съди и България в Страстбург за нарушаване на човешките му права. В момента подготвял документите, а делото възбуждал, за да търси справедливост и възмездие за опетненото си име. Адвокатът бил засегнат, защото го нарекли мозъкът на Октопода.

Преди време самият Велков бе задържан по обвинение за връзки с мафията:

http://www.youtube.com/watch?v=oeow1FvqMTU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *