Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Адвокат на „Килърите“: Съдът няма никакви доказателства

Килърите

Според юриста няма никакви качествени улики

Юристът Таков, който е персонален защитник на Георги Вълев от бандата на „Килърите” заяви, че съдът и прокуратурата нямат годни, качествени и в необходимото количество доказателства срещу неговия клиент.

Адвокатът дебело подчерта, че по време на следствието са допуснати изключително тежки процесуални нарушения, които са оказали пряко влияние върху възможността на обвиняемите да се защитават. В крайна сметка той призова магистратите да оневинят неговия клиент, позовавайки се на собствените си твърдения.

Делото на Килърите

После Таков продължи, че част от нарушенията на следствието са допуснати умишлено, като обвини за това пряко прокуратурата. От съдебната институция получили редица процесуални предимства, които съдиите пък трябвало всъщност да им отнемат. Прокурорите по делото били послушни играчки в ръцете на ГДБОП и всъщност се изявявали само като едно „юридическо звено за бърза саморазправа”.

Защитаваният от него Георги Вълев бил мастит бизнесмен с име във Велико Търново, винаги бил готов да помогне на приятелите си било финансово, било по друг начин. Силният му нюх за бизнес винаги му подсказвал кога да започне сделка и кога да я свърши. Преди време бил осъждан за злоупотреба с доверие, но това било заради калпавия адвокат, който тогава го защитавал.

В крайна сметка на присъстващите в залата стана ясно, че обвинителният акт срещу „Килърите“ е един вид роман в стил късен социалистически реализъм, а всички доказателства били косвени, включително и записите със СРС.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *