Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Абсурдистан! Карат вдовица да плати 343 лева за кубик топла вода

Рекордьорката за поискана цена на кубик топла вода в България се казва Стойна Колева и е от Бургас. Не, няма грешка. За един употребен литър са й начислени 343 лева и 16 стотинки. Сумата е за потреблението й през януари, понеже се изкъпала няколко пъти и мила чиниите си с топла вода.

В началото жената помислила, че става дума за грешка и отишла да пита къде са сбъркали. Оказало се, че грешка няма. Всички потребители във входа, в който живее, се отказали да ползват топла вода и цялото потребление се падало само на нея. За какво потребление иде реч, щом другите са се отказали, „Топлофикация“ не изяснява. До същия извод е достигнал и омбудсманът в Бургас – че принципно е възможно сумата да е такава.

Шокираната жена не знае вече към коя инстанция да се обърне. От февруари тя не ползва вода, за да не й поискат този път 600 лева. Стойна е вдовица от 21 години. Преди време е изгубила трагично и сина си и живее съвсем сама. Пенсията й е малка и не стига само за лекарствата. Жената живее на ръба на мизерията при строги икономии с доход 200 лева на месец. Тя не знаела, че във входа не ползват вода и допуснала непоправимата грешка да се изкъпе. Бургаската „Топлофикация“, която е известна с благотворителността си, е категорична, че няма да опрости сумата на жената.

Преди време бе тиражиран случай, когато тя осъди две психичноболни жени да плащат за парно по времето, когато са били в Раднево. Всяка от двете получава по 110 лева пенсия, в момента едната пенсия отива при монополистите, а с другата живеят, както могат. Има и няколко случая на осъдени жени, които са починали преди три години. Това може да се случи само в нашата държава, каза разплаканата вдовица, която няма пари за адвокат, който да й защити правата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *