Абсурд ! Блокираха сметките на Община Перник

0
Росица Янакиева
Кметът на Перник в безизходица

Общината в Перник е изправена пред нова криза. Този път не зметресението е проблемът, а запорираните сметки на кметството.

Кметът на Перник – Росица Янакиева, разкри, че според нея софийска и благоевградкса фирма са блокирали сметките. Росица е готова да оспорва до край това решение, защото не може в толкова труден за общината предиод, да се оставят хората без пари. Кметът на Перник обясни, че наистина имат да плащат пари на благоевградската фирма, но моментът за запор е крайно неподходящ.

Някой строителни фирми, които възстановяват щетите след трусовете също са спрели работа. Те са вложили собствени средства, но след като няма разплащане от общината, строителите малко по малко се оттеглят.

Разбита улица
Перник след земетресенията

Янакиева иска към Перник да бъдат преведени 100 000 лв. изравнителна субсидия, както и парите, които града е дал за лекарства на индвалиди. Към общината в момента няма никакви плащания от държавата, а според Росица Янакиева сумата, която трябва да получи в хазната е около 300 000 лв., с които да могат да разплатят дълговете си.

Перник след земетресенията. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *