Абсолютен провал на МВР и по случая „Мирослава“

0

Самопризнанията на самоубилия се Стойчо Стоев – Чочо няма да важат пред съда, призна Пламен Найденов, окръжен прокурор на Перник. Похитителят е дал показания в отсъствието на адвокат и съдия. Затова думите му нямат никаква правна тежест и при евентуален процес, няма да имат никаква стойност. Съучастникът му Марио Любенов – Заека пък скара психиатрите дали наистина е луд или симулира.

Показанията на покойния Стойчо Стоев могат да бъдат прочетени в съда, само със съгласието на обвиняемия и неговата защита. Марио Любенов, която изглежда здраво се е вкопчил в диагнозата „шизофрения”, едва ли ще допусне разказът на Чочо да бъде представен в съдебната зала. Ако изобщо се достигне до процес за отвличането и убийството на Мирослава.

Психиатрите удължиха с още месец срокът, в който да се докаже дали наистина Марио Любенов е луд или симулира. Не е

Марио е арестуван за убийството на Мирослава, но още няма резултати от психиатричната експертиза

ясно защо се пренебрегва преценката на лекуващият му лекар в Перник д-р Крумов, който е категоричен, че Заекът лъже за болестта си. Реакцията на роднините на Любенов също е доста подозрителна. И съпругата му, и майка му дадоха обширни изявления за медиите, в които яростно защитават тезата, че Марио наистина е шизофреник, че болестта се била отключила при някакъв обир преди време.

Близките на покойния Стойчо, както и адвокатите на Любенов се опитват да прехвърлят вината върху трето лице. Семейството на Мирослава също настоява, че има още замесени в трагедията. Улики за лицето ”Х” обаче няма, а изглежда, че единствените доказателства за участието на Стойчо и Марио в престъплението, са самопризнанията на покойния Стоев.

Шизофренията досега е помагала на Любенов на няколко пъти да се измъква от съдебна отговорност. Престъпленията му обаче не секват. Вече се стигна и до абсолютно хладнокръвно и осъзнато убийство на човек, на 17- годишно момиче. Ако наистина е луд, мястото на 25- годишния Любенов е доживот в усмирителна риза в психиатрия.
Срещу Марио са повдигнати вече обвинения за отвличането и убийството на Мирослава. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *